• Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö
 • Laivameklariliitto terävöittää rooliaan alan vaikuttajana

  Liiton toimintaan on vuoden alusta lisätty resursseja ja liitto on saanut muun muassa ensimmäisen päätoimisen toiminnanjohtajan. – Esimerkiksi väylämaksujen osalta haluamme olla mukana vaikuttamassa koko pakettiin, hallituksen puheenjohtaja Jouni Ahrela painottaa.

  Finnlinesin vuosi alkoi vahvasti

  Finnlinesin vuosi alkoi vahvasti, liikevaihto ja tulos paranivat.
  – Katsauskauden tammi–maaliskuu 2018 tulos kasvoi 48,6 prosenttia 16,5 miljoonaan euroon. Tulos ennen korkoja, veroja, poistoja ja arvonalentumisia (EBITDA) oli 34,3 miljoonaa euroa ja liikevaihto kasvoi 11,6 prosenttia 134,9 miljoonaan euroon, toimitusjohtaja Emanuele Grimaldi sanoo.

  40-vuotias Bosch Rexroth Oy toimittaa teknologiaa loistoristeilijöihin

  Bosch Rexroth Oy tunnetaan teollisuuden ja liikkuvan kaluston sovelluksistaan. Yritys on myös maailman johtava loistoristeilijöiden teatteriteknologian toimittaja, ja kotimaassa Bosch Rexroth Oy on auttanut Pendolino-junien matka-aikojen lyhentämisessä yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa. Bosch Rexroth -konsernin kädenjälki näkyy myös London Eye -maailmanpyörässä, London Bridgessä ja Eiffel-tornin nostomekanismeissa.

  Elomaticin liikevaihto nousi 72 miljoonaan euroon

  Elomatic Oy:n liikevaihto kasvoi vuonna 2017 yli 30 % ennätykselliseen 72 miljoonaan euroon. Henkilökunnan määrä nousi yli 850:een. Näkymät ovat positiiviset, ja yritys ennustaa kasvua myös vuodelle 2018.

  Terveiset Hollannin messuilta; Konttibisnekseen uusia innovaatioita

  Amsterdamin Intermodal Europe – messut esittelivät vilkkaasti ennen kaikkea konttibisneksen uusia innovaatioita. Ja RAI-konferenssikeskuksessa pidetyn expo:n perusteella niitä riittää, myös perinteisten 20 ja 40 – jalkaisten konttien osalta. Päivän avainsanoja ovat erilaiset muuntoratkaisut. Kiinalaiset hallitsevat markkinoita, mutta piristävän omaleimainen messuosasto markkinoi suomalaisen Langh Cargo Solutions:n kuljetusratkaisujen ohella myös Langh Tech:n kehittämää laivojen uusinta ympäristöteknologiaa.  

  Elomaticista Suomen johtava laskentapalvelujen toimittaja

  Elomatic laajentaa osaamistaan Technology Services -liiketoiminnassa ostamalla 29.9.2017 Process Flow Solution Ltd Oy:n sekä Finflo Oy:n koko osakekannan. Elomaticista tulee yrityskauppojen myötä Suomen johtava laskentapalvelujen toimittaja. Finflon ja Process Flow Solutionin lähes 20 työntekijää siirtyvät Elomaticille, ja molemmat yritykset jatkavat toimintaansa Elomaticin tytäryhtiöinä. Kaupan myötä Elomaticin työntekijämäärä nousee yli 850: een. 

  Yhteistyösopimus luotsaukseen liittyvän kulttuuriperinnön tallentamisesta

  Suomen kansallismuseo ja Finnpilot Pilotage Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen luotsitoimeen liittyvän kulttuuriperinnön tallentamisesta. Sopimus vahvistaa yhteistyötä merellisen kulttuuriperinnön tallennuksessa sekä edistää valtion kulttuuriperinnön kestävää hoitoa, suojelua ja saavutettavuutta.

  Finnpilot voisi hoitaa myös liikenteenohjauksen

  Luotsaus ei ole itsetarkoitus, mutta meriturvallisuus on, ja meillä on siitä Suomen laajin osaaminen, vastavalittu Finnpilotin toimitusjohtaja Kari Kosonen toteaa. Hän toivoo tällä osaamisella olevan käyttöä tulossa olevassa meriliikenteenohjauksen uudistuksessa.

  Finnpilotin johto vaihtui

  Finnpilotin toimitusjohtaja Matti Pajula jäi eläkkeelle huhtikuun alussa. Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin Finnpilotin luotsausjohtaja Kari Kosonen. Luotsausjohtajana aloitti samaan aikaan merikapteeni Sanna Sonninen, joka siirtyi tehtävään Trafin osastopäällikön toimesta.
  – Luotsaus ei ole itsetarkoitus, mutta meriturvallisuus on, ja meillä on siitä Suomen laajin osaaminen, vastavalittu toimitusjohtaja Kari Kosonen toteaa.

  Ilmo Kuutti NAPA Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi

  Globaalisti toimivan meriteollisuuden ohjelmistoyritys NAPA Groupin (Napa Oy) uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty laivanrakennuksen diplomi-insinööri Ilmo Kuutti. Ilmo Kuutti seuraa tehtävässään viisi ja puoli vuotta NAPA Groupia menestyksekkäästi luotsannutta Juha Heikinheimoa.

  Suomen merialoilla vahvat kasvunäkymät

  Kaksi vuotta sitten Suomessa oli telakkakriisi. Se on nyt ohi. Koko Suomen meriklusteri on voimissaan. Sillä on vahvat näkymät.

  Strong presence of Maritime Finland in SMM Hamburg 2016

  SMM is the leading international trade fair of the maritime industry held every two years. In SMM 2014 there were nearly 30 Finnish companies showcasing their know-how in the field of shipbuilding, machinery and marine technology for more than 50 000 visitors from all over the world. According to the studies 95% of visitors rated SMM as “very good” or “good”, and 82% plan to return in 2016.

  Record breaking Finnish Pavilion at Marintec China 2015

  Marintec China 2015 will be held in Shanghai on 1-4 December 2015. With increasing global recognition and reputation throughout the past three decades, the exhibition is attracting an increasing number of high-profile exhibitors and visitors from all around the world – including Finland.

  Konecranes ja Terex yhdistyvät alansa johtavaksi toimijaksi

  Konecranes ja Terex yhdistyvät johtavaksi globaaliksi nostoratkaisuja ja materiaalinkäsittelypalveluja tarjoavaksi yritykseksi. Yhdistetyn yhtiön nimeksi tulee Konecranes Terex Oyj.

  Jumbo Signs Contract for Transport and Installation of Underwater Restaurant

  GAC Sweden AB awarded Jumbo a contract for the transportation and installation of an underwater restaurant. The restaurant consists of an acrylic dome on a steel structure, has a weight of 410 metric tons and is the second one of its kind. The assembly yard of this sensitive cargo is in New Zealand, where Jumbo will pick it up beginning of 2016 and transport it to Huravalhi Island, The Maldives.

  MEDIATIEDOT
 • Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • News
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö