• Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö
 • Damen Shipyards Group muuttaa laivanrakennusta digitaaliseksi

  Dassault Systèmesin meriteollisuuden tarpeisiin kehittämät ratkaisut parantavat Damenin globaalien telakoiden yhteistyötä, tehokkuutta ja työn optimointia.

  Maailman johtava 3D-mallintamiseen ja tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) keskittynyt ohjelmistoyritys Dassault Systèmes ilmoitti viime viikolla yhteistyöstä kansainvälisen telakkakonsernin Damen Shipyards Groupin kanssa. Telakkayhtiö on valinnut 3DEXPERIENCE -alustan ja meriteollisuuden tarpeisiin rakennetut ratkaisut, joita se aikoo hyödyntää toimintojensa digitalisoinnissa.

  Dassault Systèmesin meriteollisuuden tarpeisiin kehittämät ratkaisut parantavat Damenin globaalien telakoiden yhteistyötä, tehokkuutta ja työn optimointia.

  Maailman johtava 3D-mallintamiseen ja tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) keskittynyt ohjelmistoyritys Dassault Systèmes ilmoitti viime viikolla yhteistyöstä kansainvälisen telakkakonsernin Damen Shipyards Groupin kanssa. Telakkayhtiö on valinnut 3DEXPERIENCE -alustan ja meriteollisuuden tarpeisiin rakennetut ratkaisut, joita se aikoo hyödyntää toimintojensa digitalisoinnissa.

  Dassault Systèmesin ”Designed for Sea”, ”Winning Bid for Sea”, ”Optimized Production for Sea” ja ”On Time to Sea”-meriteollisuusratkaisut integroivat toisiinsa myynnin, markkinoinnin, suunnittelun, valmistuksen ja palvelut. Damen Shipyards Groupilla on 32 telakkaa ja 9 000 työntekijää. Yhtiö aikoo ratkaisun avulla kiihdyttää innovatiivisten ja muunneltavien tuotteidensa toimituksia.

  Meriteollisuuden monipuolistuminen ja globalisoituminen edellyttävät voimakkaasti kilpaillulta laivanrakennusalalta ketteriä, mutta myös taloudellisesti järkeviä tapoja reagoida markkinoiden vaatimuksiin. Asiakkaat toivovat nykyisin entistä pidemmälle räätälöityjä aluksia ja uudenlaisia liiketoimintamalleja. Damen Shipyards aikoo digitalisoida toimintojaan ja muun muassa yhtenäistää käytäntöjään suunnittelutoimistojensa, telakoidensa sekä alihankkijoidensa kanssa Uutta alustaa hyödynnetään myös portfolionhallinnassa ja asiakastarpeiden huomioimisessa nykyistäkin ketterämmin.

  Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE -alusta tarjoaa Damen Shipyardsille yhtenäisen digitaalisen ympäristön. Se yhdistää vaatimukset, säännökset ja projektisuunnitelmat samaan paikkaan ja takaa niiden täydellisen keskinäisen jäljitettävyyden. Tiimit voivat tallentaa ja hyödyntää uudelleen jo olemassa olevaa dataa kaikista liiketoimintayksiköistä. Lisäksi alusta auttaa käsittelemään suunnittelumuutoksia aiempaa nopeammin ja huomioimaan tuotantoprosessin entistä aikaisemmassa suunnitteluvaiheessa.  Damen Shipyards voi myös uuden alustan ansiosta hallita projekti- ja tuoteportfolioitaan sekä jälkimarkkinointiaan aiempaa tehokkaammin.

  “Teimme erittäin huolellisen analyysin markkinapaikkaratkaisuista ja valitsimme Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE -alustan digitaalisen strategiamme tueksi ja kasvattamaan liiketoimintamme arvoa”, Damen Shipyardsin CIO Aart Rupert sanoo ja jatkaa.

  “Dassault Systèmesin meriteollisuuden ratkaisu parantaa ja tukee yhteistyötä ja toimintamme suorituskykyä eri puolilla Damenia. Sen ansiosta voimme entistä paremmin palvella maailmanlaajuisia asiakkaitamme.”

  ”Kilpailukykyisten laivanrakentajien tulee löytää uusia keinoja käyttää hyödykseen kehittynyttä teknologiaa, jotta he voisivat aloittaa uuden aikakauden laivanrakennuksessa ja saada etumatkaa alan muihin toimijoihin nähden, Alain Houard, Vice President, Marine & Offshore Industry, Dassault Systèmes sanoo ja jatkaa:

  “3DEXPERIENCE -alusta ja teollisuuskohtaiset ratkaisumme muuttavat laivanrakennuksen käytäntöjä niin, että ne tukevat strategisia tavoitteita. Monimutkaisten projektien digitaalinen hallinta, yhteistyö monien toimipaikkojen ekosysteemissä, tehokas tuotannon suunnittelu ja virtuaalinen vaihtoehtoisten suunnitteluskenaarioiden löytäminen edesauttavat kaikki yhdessä korkealaatuisten alusten toimittamista. Sen ansiosta alukset vastaavat asiakkaiden toiveita tai toivottavasti jopa ylittävät odotukset”

  Lisätietoa Dassault Systèmesin meriteollisuusratkaisuista: http://www.3ds.com/industries/marine-offshore/

  Dassault Systèmes

  Dassault Systèmes on maailman johtava 3D-mallintamiseen ja tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) keskittynyt ohjelmistoyritys. Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-ratkaisujen avulla on mahdollista digitaalisesti mallintaa ja simuloida sekä tuotteita että prosesseja, mutta myös resursseja, joita käytetään tuotteiden valmistamiseen, ylläpitämiseen ja kierrättämiseen ympäristöystävällisellä tavalla. Dassault Systèmesillä on noin 220 000 asiakasta yli 140 maassa. Suomessa Dassault Systèmesillä on ollut oma toimisto huhtikuusta 2010. Lisätietoja: www.3ds.com.

  3DEXPERIENCE, Compass logo ja 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES and 3DEXCITE ovat Dassault Systèmesin tai yrityksen alihankkijoiden rekisteröimiä ohjelmistoja. 

  Damen Shipyards Group

  Damen Shipyards Group operoi 33 laivanrakennus- ja korjaustelakkaa ja työllistää 9000 ihmistä eri puolilla maailmaa. Damen on toimittanut yli 6 000 alusta yli 100 maahan ja toimittaa noin 180 alusta vuosittain asiakkailleen kaikkialla maailmassa. Yhtiön ainutlaatuisen, standardisoidun laivanrakennuskonseptin ansiosta Damen pystyy takaamaan tasaisen laadun.

  Damenin keskittyminen standardointiin, modulaariseen rakentamiseen ja alusten varastointi lyhentävät toimitusaikoja, alentavat omistajuuden kokonaiskustannuksia ja pitävät yllä korkeaa jälleenmyyntiarvoa ja luotettavaa suorituskykyä. Damenin rakentamat alukset perustuvat perusteelliseen tuotekehitykseen ja testattuihin teknologioihin.

  Damen tarjoaa laajan valikoiman tuotteita, kuten hinaajat, työveneet, merivoimien alukset, partioalukset, suurnopeusalukset, rahtialukset, ruoppaajat, offshore-alukset, lautat, ponttonit ja superjahdit

  Lähes kaikissa alustyypeissä Damen tarjoaa laajan valikoiman palveluita, mukaan lukien huolto, varaosien toimitus, koulutus ja tietotaidon siirto. Damen tarjoaa myös erilaisia ​​laivanrakennuksen komponentteja, kuten suuttimia, peräsimet, ankkurit, ankkuriketjut ja metallitöitä.

  Alusten suunnittelun ja laivanrakennuksen lisäksi Damen Shiprepair & Conversionila on maailmanlaajuinen 16 korjaus- ja muutostöiden telakkaverkosto, johon lukeutuu kuivatelakat, joiden koko on jopa 420 x 80 metriä. Damenin suorittamat muutostyöt pitävät sisällään niin alusten mukauttamisen nykypäivän vaatimuksiin ja määräyksiin kuin kokonaisvaltaiset offshore-rakenteiden muutostyötkin. DSC suorittaa noin 1500 korjaus- ja huoltotyötä vuosittain.

  Lisää aiheesta Meriteollisuus

  Meyerin uudisrakennus Norwegian Bliss suuntaa Alaskan vesille ja Karibialle

  23.04.2018

  Fincantieri pidentää Grimaldin Välimeren-liikenteen matkustajalauttoja

  21.04.2018

  Meyer ei suostu kimppaan kiinalaisten kanssa

  20.04.2018

  Fincantieri rakensi Norjan valtiolle tutkimusmurtaja Kronprins Haakonin

  19.04.2018

  Risteilyalus pitkästä aikaa korjattavaksi Belfastiin

  15.04.2018

  40-vuotias Bosch Rexroth Oy toimittaa teknologiaa loistoristeilijöihin

  12.04.2018

  Hyundai Merchant Marine aikoo tilata 20 jättikokoista konttialusta

  12.04.2018

  MEDIATIEDOT
 • Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • News
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö