• Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö
 • Tankkeri kaatoi ruoppaajan Singaporen vesillä – viisi kateissa

  Viisi Dominikaaniseen tasavaltaan rekisteröidyn ruoppaajan miehistön jäsentä on kateissa sen jälkeen kun Indonesiaan rekisteröity tankkeri kaatoi ruoppausaluksen keskiviikkona. Singaporen satamaviranomainen MPA kertoo, että kadonneista neljä on kiinalaisia ja yksi malesialainen.

  Kiina lähetti jäänmurtajan tutkimaan Luoteisväylää uudeksi kauppareitiksi

  Luoteisväylän käyttöoikeuksista on puhkeamassa ilmiriita Kanadan ja muiden valtioiden välillä. Viimeksi Kanadaa on ärsyttänyt Kiina, joka naamioi jäänmurtajan tiedustelumatkan arktiseksi tutkimusretkeksi. 

  Kiinan valtion virallinen uutistoimisto Xinhua lisäsi vettä kanadalaisten myllyyn kirjoittamalla suorin sanoin Pekingin hallituksen aikeista lähettää lisää aluksia ympäristön kannalta herkille pohjoisille vesille.

  Konttivarustamoiden tulokset pitkästä aikaa plussan puolella

  Suurin osa maailman konttivarustomoista ylsi positiiviseen tuloksen tammi-kesäkuussa tänä vuonna. Alan elpyminen johtuu markkinoiden kohentuneista perusasioista ja varustamoiden kurinalaisesta hinnoittelusta.

  Muutos viime vuoden vastaavaan aikaan on ilmeinen ja merkittävä. Vuoden 2016 tammi-kesäkuussa varustamot velkaantuivat vauhdikkaasti, koska alan liikevaihto putosi nopeammin kuin kustannussästöjä saatiin aikaan.

  Intia neuvotteli uudelleen Exxonin kanssa tehdyn LNG-sopimuksen

  Intian energiaministeri Dharmendra Pradhanin mukaan maa on neuvotellut uudelleen Australian Gorgon -hankkeesta ostamansa LNG:n hinnoittelun. Intian suurin kaasuntuoja Petronet LNG neuvotteli alkuperäisen diilin Gorgonia operoivan Exxon Mobilin kanssa vuonna 2009.

  Hurrikaani Harveyn takia Euroopasta lähtee 40 tankkeria viikossa Atlantin yli

  Meksikon lahtea ja yhä Yhdysvaltoja koetteleva hirmumyrsky Harvey on johtanut polttoainepulaan sikäiläisten jalostamoiden jouduttua sulkemaan ovensa. Tilannetta vaikeuttaa se, että amerikkalaisten jalostamoiden asiakkaina on paljon meksikolaisia ja brasilialaisia asiakkaita, joiden polttoainehuolto nyt on uhattuna.

  Yhteistyösopimus jäänmurtoon liittyvän kulttuuriperinnön tallentamisesta

  Suomen kansallismuseo ja Arctia Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen jäänmurtoon liittyvän kulttuuriperinnön tallentamisesta. Sopimuksella vahvistetaan yhteistyötä merellisen kulttuuriperinnön tallennuksessa sekä edistetään valtion kulttuuriperinnön kestävää hoitoa, suojelua ja saavutettavuutta. 

  Tämä japanilainen robottilaiva voi ravistella koko merikuljetusalaa

  Japanin suurin konttivarustamo Nippon Yusen K.K. aikoo aloittaa Tyynenmeren ylittävän liikenteen koepurjehdukset itseohjautuvilla laivoilla vuonna 2019. Kokeilun arvellaan asettavan koko varustamobisneksen suurten mullistusten eteen.

  Finnlinesin rahtialuksella läheltä piti -tilanne

  Naantalista Oxelösundiin matkalla ollut rahtialus MS Finnmasterin peräsimeen tuli tekninen vika ja alus oli ajautua Haapaluoto-saaren rantaan tänään klo 12.17 Suomen aikaan. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa miehistölle, matkustajille tai muulle liikenteelle. Aluksella ei havaittu pohjakosketusta. Aluksesta ei ole vuotanut öljyä mereen.

  Kuivarahtialus katkesi kahtia Mustalla merellä

  Sunnuntaina Turkin koillisrannikolla ankkurissa ollut kuivarahtialus katkesi kahtia kovassa merenkäynnissä. Turkin merivartioston mukaan kaikki aluksen 11-henkisen miehistön jäsentä on pelastettu.

  Meriliikennekeskus esti rahtialuksen karilleajon Orrengrundin eteläpuolella

  Liikenneviraston meriliikennekeskus onnistui ehkäisemään rahtialuksen karilleajon itäisellä Suomenlahdella Orrengrundin eteläpuolella.
  Liikenneviraston Suomenlahden meriliikennekeskus havaitsi 23.8.2017 klo 12.30 rahtialuksen, joka oli suuntaamassa kohti matalikkoa Orrengrundin eteläpuolella. Heti vaaratilanteen havaittuaan meriliikennekeskus otti yhteyttä tähän 152-metriseen alukseen ja ohjeisti sitä muuttamaan välittömästi kurssiaan. Alusliikenteenohjaajien valppaus kannatti, sillä alus muutti kurssinsa takaisin turvallisille vesille.

  Jenkkien sotalaiva taas törmäyskurssilla – kymmenen seiloria kateissa

  Yhdysvaltain seitsemännen laivaston huolet eivät hellitä. Varhain maanantaina ohjushävittäjä USS John S. McCain törmäsi tankkerin kanssa Singaporen salmessa sillä seurauksella, että kymmenen merisotilasta on kateissa. Kyseessä on toinen sota-aluksen törmäily kahden kuukauden aikana.

  U.S. Navy siirsi syrjään kaksi komentajaa USS Fitzgeraldin haverin jälkeen

  Kirves heiluu Yhdysvaltain seitsemännessä laivastossa sen jälkeen kun seilorit melkein upottivat ohjushävittäjä USS Fitzgeraldin, joka törmäili konttialuksen kanssa kesäkuussa. Laivaston esikunta on siirtänyt sivuun kaksi komentajaa ja vahdissa olleen ylipursimiehen. Rangaistuksia on tiedossa muillekin.

  Roald Amundsenin Maud-alus palaa viimein Norjaan

  Kuuluisan norjalaisen tutkimusmatkailijan Roald Amundsenin Maud-alus palaa syntysijoilleen Norjaan maattuaan lähes 90 vuotta merenpohjassa Nunavutin vesillä Kanadassa. Maud osallistui Amundsenin toiselle matkalle Luoteisväylällä.

  – Kaikki riippuu enää arktisesta jäätilanteesta. Luulemme pääsevämme matkaan ihan lähiaikoina, Maudin viimeisen matkan puuhamies, kuusi vuotta hanketta valmistellut norjalainen Jan Wanggaard kertoo kanadalaiselle Globe & Mailille. 

  Venäjän arktinen merenkulku hyötyy tuulten kääntymisestä kohti länttä

  Venäjän pohjoinen merenkulku on tyytyväinen siitä, että tuulen suunnan muuttuminen ajaa vanhinta ja paksuinta kiintojäätä Pohjois-Amerikkaan päin. Tiedemiesten mukaan ilmiö johtuu ainakin osittain kiintojään sulamisesta ilmaston lämpenemisen myötä. Joka tapauksessa tämä helpottaa venäläisten alusten kulkua Koillisväylällä.

  Jemenin houthit yrittivät hyökätä saudivetoisen liittouman sotalaivan kimppuun

  Jemenin sisällisodan osapuolet on täysin eri mieltä lauantaina sattuneesta välikohtauksesta. Aseistautuneen houthi-liikkeen edustajat sanovat järjestön iskeneen onnistuneesti saudien johtaman liittouman sotalaivan kimpuun Punaisella meren rannalla sijaitsevassa al-Mokhan satamassa. Liittouman edustaja, eversti Turki al-Malki puolestaan puolestaan väittää aivan toista.

  MEDIATIEDOT
 • Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • News
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö