• Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö
 • Opiskelijoiden uudet laivakonseptit luovat meriteollisuuden tulevaisuutta

  Meritekniikan Gaala 2018 esittelee 18.5. Forum Marinumissa Turussa neljä tulevaisuuden laivakonseptia, jotka Aalto-yliopiston merentekniikan opiskelijat ovat kehittäneet. Tilaisuudessa keskustellaan myös meritekniikan opetuksen kehityksestä ja tulevaisuuden näkymistä.

  Rolls-Royce ja Finferries allekirjoittavat yhteistyösopimuksen

  Rolls-Royce ja Finferries allekirjoittavat laivojen turvallisuuden ja tehokkuuden optimoimiseen tähtäävän yhteistyösopimuksen.Sopimuksen mukaan yhtiöt kehittävät yhdessä strategiaa ja ratkaisuja merenkulun turvallisuuden ja tehokkuuden optimoimiseksi kehittämällä päätöksentekojärjestelmän teknologiaa ja yhtiöt tulevat demonstroimaan etäoperoitavan ja autonomisen lautta-aluksen toimintoja
  Yhteistyösopimus julkistettiin tänään Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa NaviGate 2018 -tapahtuman yhteydessä.

  Norsepower on voittanut arvostetun WWF 2018 Climate Solver Award -palkinnon

  Norsepower Oy Ltd, joka on maailman johtava aputuulipropulsiojärjestelmien toimittaja, ilmoitti tänään olevansa yksi viidestä 2018 WWF Climate Solver Nordic Award palkinnon saajasta. Norsepower sai tunnustusta innovatiivisesta roottoripurjeteknologiastaan, jonka avulla voidaan vähentää merkittävästi suurten alusten polttoaineenkulutusta sekä mm. hiilidioksidipäästöjä.

  Meriteollisuus panostaa alan vastuullisuuteen Sitoumus2050 -kampanjassaan

  Tänään käynnistetty ResponSea – vastuullinen meriteollisuusverkosto -kampanja on kerännyt mukaan lukuisia alan kärkiyrityksiä. Yhteisenä tavoitteena on, että toimialan yritysten prosessit rasittavat mahdollisimman vähän sekä ympäristöä että ihmisiä ja tuoda esiin alan panos meriliikenteen päästöjen vähentämiseksi.

  Meriteollisuus ry:n kevätseminaari Turussa

  Meriteollisuus ry:n kevätseminaari järjestettiin 15.5.2018 Turun Forum Marinumissa positiivisissa merkeissä. Risteilylaivatilaukset työllistävät suuren joukon suomalaisia meriteollisuusyrityksiä ja alan näkymät ovat poikkeuksellisen valoisat. Puheenvuoroissa käsiteltiin myös sitoutumista kestävään kehitykseen.

  Vard rakentaa uudentyyppisen kaapelilaivan Prysmian Groupille

  Norjalainen erikoisaluksia rakentava Vardin telakka suunnittelee ja rakentaa kaapeli- ja energiayhtiö Prysmian Groupille ultramodernin kaapelialuksen. Aluksen hinta kohonnee kaikkine erikoisvarusteineen noin 170 miljoonaan euroon.

  Meyer käyttää hyvän tuloksensa investointien rahoittamiseen

  Vuosi 2017 oli emoyhtiö Meyer Turulle jo kolmas peräkkäinen voitollinen vuosi. Yhtiön tilikauden voitto oli viime vuonna 32,2 miljoonaa euroa. Meyer Turku käyttää tämän liikevoiton noin 200 miljoonan euron investointiohjelmansa rahoittamiseen Turun telakalla.

  Wärtsilä testannut onnistuneesti maailman ensimmäistä automaattista satamaanohjausta

  Teknologiakonserni Wärtsilä on testannut onnistuneesti innovatiivista automaattista satamaanohjausteknologiaa. Testit suoritettiin johtavan norjalaisen varustamon, Norledin, 83 metriä pitkällä Folgefonn-aluksella. Aluksessa on hybridipropulsio, ja siihen on asennettu aiemmin Wärtsilän langaton latausjärjestelmä. Tämä on ensimmäinen kerta maailmassa, kun automaattinen satamaanohjausteknologia on asennettu autolauttaan.

  Meyer Turku luovutti Uuden Mein Schiff 1:n TUI Cruisesille

  Meyer Turku luovutti eilen uuden lippulaivan saksalaiselle TUI Cruisesille. Kaunis 315 metriä pitkä Uusi Mein Schiff 1 on kehitetty uudelleen suunnittelemalla erittäin hyvin menestyneestä, Turussa rakennetusta Mein Schiff –sarjasta.

  Meyerin uudisrakennus Norwegian Bliss suuntaa Alaskan vesille ja Karibialle

  Saksalainen Meyer Werft luovutti viime torstaina 167 800 bruttotonnin m/s Norwegian Blissin tilaajalle, Miamissa päämajaansa pitävälle Norwegian Cruise Linelle. Kyseessä on jo 11:s risteilyalus, jonka Papenburgissa sijaitseva Meyer on rakentanut Norwegianille.

  Fincantieri pidentää Grimaldin Välimeren-liikenteen matkustajalauttoja

  Grimaldi Group kasvattaa kahden Välimerellä liikennöivän matkustajalauttansa Cruise Roman ja Cruise Barcelonan matkustaja- ja rahtikapasiteettia. Muutostyöt valmistuvat kesään 2019 mennessä ja rakentamisesta vastaa italialaisen Fincantierin telakka Palermossa.

  Meyer ei suostu kimppaan kiinalaisten kanssa

  Saksalainen telakkayhtiö, myös Turun telakan omistava Meyer Werft ei aio auttaa kiinalaisia risteilyalusten rakentamisessa. Perheyhtiön seniorijohtaja, 69-vuotias Bernard Meyer kertoo kiinalaisten lähestyneen Meyeriä ostoaikeissa ja muunlainenkin yhteistyö mielessään moneen kertaan, mutta Meyer on päättänyt pysytellä erossa yhteistyöstä kiinalaisten kanssa.

  Fincantieri rakensi Norjan valtiolle tutkimusmurtaja Kronprins Haakonin

  Italialainen Fincantierin telakka on luovuttanut arktisten vesien tutkimukseen käytettävän jäänmurtaja Kronprins Haakonin tilaajalle, Norjan merentutkimuslaitokselle. Luovutustilaisuus pidettiin viikko sitten Vard Langstenin telakalla Norjassa.

  Risteilyalus pitkästä aikaa korjattavaksi Belfastiin

  Titanicin rakentajana maailmankuuluksi tullut perinteikäs Harland & Wolffin telakka on vuosien saatossa muuttunut suunnitteluyhtiöksi ja korjaustelakaksi. Korjausyhtiö MJM Group toi huhtikuun alussa belfastilaistelakalle Royal Caribbean Cuisesin omistaman m/s Azamara Pursuitin. Suuren risteilyaluksen sisätilat uusitaan kokonaan noin 50 miljoonan punnan remontissa, joka kestää seuraavat kolme kuukautta.

  40-vuotias Bosch Rexroth Oy toimittaa teknologiaa loistoristeilijöihin

  Bosch Rexroth Oy tunnetaan teollisuuden ja liikkuvan kaluston sovelluksistaan. Yritys on myös maailman johtava loistoristeilijöiden teatteriteknologian toimittaja, ja kotimaassa Bosch Rexroth Oy on auttanut Pendolino-junien matka-aikojen lyhentämisessä yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa. Bosch Rexroth -konsernin kädenjälki näkyy myös London Eye -maailmanpyörässä, London Bridgessä ja Eiffel-tornin nostomekanismeissa.

  MEDIATIEDOT
 • Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • News
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö