• Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö
 • Pikkuvarustamo Seabourn osaa järjestää Alaskan risteilyt

  KUVA: Vuonna 2016 valmistunut M/S Seabourn Encore on nimenomaan rakennettu seikkailuristeilyjä varten.

  Moni Alaskaan ikään kuin viimeisille rannoille lähtevä risteilyvieras yllättyy sikäläisistä kesäajan ruuhkista. Kesäisin Ketchikanin, Hoonahin ja Valdezin kaltaiset satamat täyttyvät toinen toistaan suuremmista risteilyaluksista, joilla RCCL:n ja Disneyn kaltaiset isot varustamot tuovat kerrallaan tuhansia matkustajia nähin pikkukyliin.Kaiken tämän tohinan keskellä pikkuvarustamo Seabourn Cruise Line on löytänyt itselleen oivan markkinaraon. Ensi kertaa 15 vuoteen Alaskan risteilyt aloittanut Seabourn tarjoaa korkeaoktaanisia seikkailuja sellaisille vieraille, jotka haluavat tarpoa omia polkujaan.

  Moni Alaskaan ikään kuin viimeisille rannoille lähtevä risteilyvieras yllättyy sikäläisistä kesäajan ruuhkista. Kesäisin Ketchikanin, Hoonahin ja Valdezin kaltaiset satamat täyttyvät toinen toistaan suuremmista risteilyaluksista, joilla RCCL:n ja Disneyn kaltaiset isot varustamot tuovat kerrallaan tuhansia matkustajia nähin pikkukyliin.

  Esimerkiksi Royal Caribbeanin Explorer of the Seas toi ensi risteilyllään Alaskaan viime kesänä 3 835 matkustajaa. Matkustajamäärä nousi kertaheitolla  kolminkertaiseksi verrattuna Sewardin asukaslukuun – ja Seward on sentään eräs osavaltion suurimmista satamista.

  Kaiken tämän tohinan keskellä pikkuvarustamo Seabourn Cruise Line on löytänyt itselleen oivan markkinaraon. Ensi kertaa 15 vuoteen Alaskan risteilyt aloittanut Seabourn tarjoaa korkeaoktaanisia seikkailuja sellaisille vieraille, jotka haluavat tarpoa omia polkujaan.

  Tiukan budjetin risteilyvieraille Seabournen matkat eivät toki sovi. Ekstreme-risteilyjen hinnat alkavat 5 800 dollarista, jolla pääsee 11 vuorokauden tutkimusmatkalle arktikalle. Vastineeksi tarjolla on kajakkiretkiä,  purjehdusta, katamaraani- ja kumiveneajeluja, kiipeilyä jäätiköiden rinteillä, tutustumista jääonkaloihin sekä tietenkin eläinten bongailua jääkarhuista hylkeisiin ja lintuihin.

  Aluksilla Seabourn ei suostu tinkimään yhtään luksusristeilyjen mukavuuksista. Tarjolla on kaikkea mahdollista viiden tähden ravintoloista hierontapalveluihin. Ja yksityisyyteen tottuneita viehättää se, että Seabournen aluksille otetaan vain 458 matkustajaa kerrallaan, vaikka tilaa olisi isommallekin joukolle.

  Pienempiä risteilyaluksia, suurempia seikkailuja

  Seabournen risteilyjohtaja Robin West sanoo, että kaikki varustamot ovat huomanneet Alaskan matkojen myyvän nykyään erittäin hyvin. Seabournen aluskanta on mitoitettu tarkoin määritellyn kohderyhmän tarpeisiin.

  Esimerkiksi Fincantierilta  vuonna 2016 valmistunut M/S Seabourn Encore on nimenomaan rakennettu seikkailuristeilyjä varten. Alus on melkein puolet kapeampi kuin Caribbeanin Explorer of the Seas. Tästä on se etu, että soukka Encore kykenee uimaan kapeisiin jäätiköiden reunustamiin vuonoihin, joissa halukkaat seikkailuvieraat pääsevät sitten tositoimiin kajakeilla, kumiveneillä ja katamaraaneilla.

  Eräät parhaista luonnonnähtävyyksistä eivät edes sijaitse kovin syrjässä Alaskan suosituimmista satamista. Esimerkiksi Aialikin jäätikölle on vain vähän matkaa Seawardista lähteen. Tarjolla on puolentoista mailin jäätikkö ja rannat täynnä poikineita hylkeitä.

  Kohteena on myös muutaman mailin päässä Aialikista sijaitseva Holgaten jäätikkö, joka tunnetaan merisaukoistaan ja valtavasta lunniyhdyskunnastaan.

  Viiden tähden mukavuuksista ei tingitä

  Urheiluhenkisestä tutkimusaluksesta Seabournen alukset poikkeavat viiden tähden palveluillaan. Tarjolla on lähes kaikkea ravintoloista ja teattereista luonnontieteellisiin luentoihin – siis aktiivitoimintaa kaikilla tasoilla.

  – Seabourn on nähnyt tilaisuuden tarjota luksusluokan reippailumatkoja ihmisille, jotka haluavat uusia kokemuksia. Kohderyhmään kuuluu samoja henkilöitä, jotka osallistuvat hinnakkaille supersafareille Afrikassa tai käyvät Namibian rannoilla valaita kuuntelemassa, matkailuteos Frommers’in toimittaja Fran Golden kertoo Bloombergille.

  – Arktikalla Seabourn vierailee samoissa satamissa kuin muutkin, mutta erilaisella otteella. Matkustajat viedään katamaraaneilla esimerkiksi suoraan Sitkan satamaan, Golden jatkaa.

  Robin West sanoo Seabournen suunnittelevan huolellisesti risteilyjen logistiikan niin, että aikaa ei hukata turhiin siirtymiin tai toimettomaan oleiluun laivoilla.

  – Meidän piti kilpailusyistä laajentaa tuotevalikoimaamme, ja nyt olemme onnistuneet rakentamaan todella elämyksellisiä risteilypaketteja, West toteaa.

  Hänen mielestään Seabournen matkat sopivat henkilöille, joille Karibian ja Euroopan risteilyt ovat tulleet jo moneen kertaan tutuiksi.

  – Jos haluaa nähdä jäätiköt läheltä, niin se on tietenkin mukavampi tehdä laivalta, jossa tarjotaan sampanjaa ja kaviaaria, West aprikoi.

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-20/seabourn-encore-alaska-cruises-get-you-intimate-with-adventure

   

  Lisää aiheesta Uutiset

  Luotsausmäärät kääntyivät kasvuun vuonna 2017

  21.03.2018

  Finnlines käyttää optiot ja pidentää vielä kaksi roro-alusta

  20.03.2018

  Automaatio vaikuttaa vahvasti merenkulun tulevaisuuteen

  20.03.2018

  Merivartiostolla kansainvälinen viikko

  19.03.2018

  Wärtsilä hankkii Transasin vauhdittamaan visiotaan merenkulun älykkäästä ekosysteemistä

  19.03.2018

  Meriteollisuuden työllistämisvaikutus tuplaantuu lähivuosina

  15.03.2018

  Älyllä säästöjä merenkulkuun

  14.03.2018

  MEDIATIEDOT
 • Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • News
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö