• Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö
 • Luotsausmäärät kääntyivät kasvuun vuonna 2017

  Kansantalouden elpyminen vilkastutti luotsaustoimintaa vuonna 2017. Luotsattuja merimaileja kertyi lähes 460 000. Kasvua edellisvuodesta tuli 4,6 prosenttia. Luotsauskertoja oli yhteensä 24 261, tasan 800 kappaletta enemmän kuin v. 2016 (3,4 % kasvu).

  Lisääntyneiden liikennemäärien ja toiminnan kustannustehokkuuden yhteisvaikutuksesta Finnpilot Pilotage Oy:n taloudellinen tulos muodostui hyväksi. Tilikauden liikevaihto oli 38,1 miljoonaa euroa (36,5 milj. e v. 2016) ja liikevoitto 2,2 milj. e (0,9 milj. 2016).

  Finnlines käyttää optiot ja pidentää vielä kaksi roro-alusta

  Finnlinesin vuonna 2017 käynnistetyn 70 miljoonan euron energiatehokkuus- ja päästöjenvähennysohjelma aloitettiin pidentämällä neljä alusta ja lisäksi oli optiot kahden aluksen pidennyksestä. Finnlines on nyt päättänyt käyttää nämä optiot ja pidentää vielä kaksi alusta.

  Automaatio vaikuttaa vahvasti merenkulun tulevaisuuteen

  Automaatio näkyy tulevaisuudessa entistä vahvemmin niin merenkulun turvallisuuskehityksessä kuin merenkulkijoiden työhyvinvoinnissakin. Trafi Meri 2018 -tilaisuus kokosi tänään 20.3.2018 merenkulun ammattilaiset merenkulun digitalisaation haasteiden ja mahdollisuuksien ääreen.

  Merivartiostolla kansainvälinen viikko

  US Coast Guard lähetti kaksi sukeltajaa Suomeen arktiseen sukellusharjoitukseen. Harjoituksen tarkoituksena oli esitellä sukellustoimintaa kylmissä ja jäätävissä olosuhteissa. Harjoitus toteutettiin vartiolaiva Turvalla Vaasan edustalla.

  Wärtsilä hankkii Transasin vauhdittamaan visiotaan merenkulun älykkäästä ekosysteemistä

  KUVA Älykkäiden alusten linkittyminen älyteknologialla varustettuihin satamiin tuo merkittäviä etuja merenkulkusektorille.

  Teknologiakonserni Wärtsilä hankkii maailmanlaajuisesti toimivan Transasin, jonka pääkonttori sijaitsee Iso-Britanniassa. Yrityskauppa edistää Wärtsilän Smart Marine -strategiaa merenkulun älykkään ekosysteemin toteuttamiseksi. Vuonna 1990 perustettu Transas on kansainvälisesti johtava merenkulun navigointiratkaisujen toimittaja, jonka valikoima sisältää täydellisiä komentosiltaratkaisuja, digituotteita ja karttoja.

  Meriteollisuuden työllistämisvaikutus tuplaantuu lähivuosina

  Suomen meriteollisuuden yritykset ja tulevaisuuden osaajat kohtasivat 14. maaliskuuta Aalto-yliopistossa järjestetyssä matchmaking-tapahtumassa, jossa samalla juhlistettiin Innovative marine technology for challenging seas -laivanäyttelyn avajaisia. Tapahtumassa esittäytyi myös tekniikan alan tuore verkostoyliopisto Finnish Institute of Technology FITech, jonka tavoitteena on joustavasti kouluttaa tekniikan osaajia niitä tarvitseville aloille.

  Yksi näistä aloista on meriteollisuus, jolla on edessään nopeita kasvun vuosia. Suuret alukset ovat kuin pieniä kaupunkeja, ja alalla toimiikin hyvin monenlaisia yrityksiä: suunnittelutoimistoja, ohjelmisto- ja järjestelmätoimittajia sekä laivanrakennus-, korjaus- ja offshore-telakoita.

  Älyllä säästöjä merenkulkuun

  Oululainen Navidium valjasti älyteknologian tuomaan säästöjä merenkulkuun. Yritys hakee palveluillaan kasvua kansainvälisillä markkinoilla.

  Saimaan kanavan alaporttien uusiminen etenee aikataulussaan

  Saimaan kanavalla on tällä hetkellä käynnissä kolmen alaportin uusiminen. Työt ovat edenneet aikataulussaan ja koekäytöt on tarkoitus aloittaa huhtikuussa. Liikenne kanavalla alkaa toukokuussa, mutta tarkkaa aloituspäivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon.

  Aalto Shipping Company aloittaa operoinnin kahdella rahtialuksellaan

  Uusi suomalainen Aalto Shipping Company -varustamo aloittaa toimintansa. Taaleri asiakkaineen omistaa varustamon yhdessä toimivan johdon kanssa. Aalto Shipping Company on hankkinut laivastoonsa kaksi nykyaikaista jäävahvistettua kuivalastilaivaa ja on aloittanut liikennöinnin niillä. Alukset siirtyvät Suomen lipun alle tulevien kuukausien aikana.

  Baltic Princess palaa liikenteeseen tänään 8.3.

  Turku-Tukholma-reitin Baltic Princess uudistui alkuvuodesta 2018 Remontowan telakalla Puolassa ja palaa reitilleen tänään 8.3.2018 iltalähdöllä Turusta Tukholmaan. Kuluneiden kahdeksan viikon aikana laivalle tehtiin niin teknisiä huoltotöitä kuin useita matkustajille näkyviä uudistuksia. Mittavin ja lopulta viivästyksiin johtanut työ oli kuitenkin laivan kahden vaihdelaatikon vaihtaminen.

  Valmet päivittää Royal Caribbean -yhtiön Mariner of the Seas -risteilyaluksen automaation

  KUVA: Valmet päivittää automaatiojärjestelmän Royal Caribbean International -yhtiön omistamalla Mariner of the Seas -risteilyaluksella. Kuvassa alus Marina Bay Cruise Centren laiturissa Singaporessa. (Kuva: Royal Caribbean International)

  Valmet päivittää Damatic XDi -automaatiojärjestelmän Valmet DNA -järjestelmäksi Royal Caribbean International -yhtiön omistamalla Mariner of the Seas -risteilyaluksella. Koneisto- ja ilmastointijärjestelmiin tulee uudenaikainen tehokas Valmet DNA -käyttöliittymä sekä historiatietokanta tiedonkeruu-, analysointi- ja raportointityökaluineen.

  Alertum aloittaa ennakoivan ajon koulutukset Viking Linen M/S Amorellalla

  Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuksen ainoaa kaikille pakollista koulusta, ennakoivan ajon kurssia, järjestetään Viking Linen M/S Amorellalla, Turku-Tukholma –reitillä maaliskuusta alkaen.

  ”Alertumin historian ensimmäinen ennakoivan ajon -koulutus merellä pidetään 25.3. klo 10-17. Aamulaiva lähtee Turusta klo 8.45, joten kymmeneltä on sopiva aika aloittaa”, Alertumin kehitysjohtaja Lari Lindén kertoo.

  Deltamarinille sopimus matkustaja-aluksen suunnittelusta

  Deltamarin Oy on solminut sopimuksen tanskalaisen DFDS-varustamon matkustaja-alusten rakentamiseen liittyvästä konsultoinnista ja suunnittelusta kiinalaisen Guangzhou Shipyard International Co, Ltd:n (GSI) telakan kanssa. Deltamarin on aiemmin suunnitellut GSI:lle laivakonseptin sopimusneuvottelujen pohjaksi läheisessä yhteistyössä varustamon kanssa.

  Jäänmurtoa uhkaava lakko aiheuttaisi toteutuessaan merkittävää haittaa meriliikenteelle

  Jään- ja monitoimimurtajien työriitaan ei syntynyt torstaina sopua, tiedotti valtakunnansovittelija Minna Helle eilen. Toteutuessaan lakko pysäyttäisi liikenteen Perämerellä kokonaan.

  Tallinkille ennätyksellinen 967 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2017

  Tilinpäätöstiedotteen (tilintarkastamaton) mukaan AS Tallink Grupp saavutti ennätyksellisen 967 miljoonan euron liikevaihdon vuonna 2017. Lisäksi, kuten pörssitiedotteessamme kerroimme, konsernin kaikkien aikojen suurin vuosittainen matkustajamäärä – yli 9,8 miljoonaa matkustajaa – lisäsi merkittävästi konsernin ravintoloiden ja myymälöiden liikevaihtoa lähes 537 miljoonaan euroon, mikä nostaa Tallink-konsernin nettovoiton vuodelta 2017 yhteensä 49 miljoonaan euroon.

  MEDIATIEDOT
 • Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • News
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö