• Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö
 • Rauman Satama osaksi ympäristöystävällistä EcoPorts -satamaverkostoa

  Pitkäjänteinen työ ympäristöystävällisen satamatoiminnan hyväksi on tuonut Rauman Sataman osaksi eurooppalaista EcoPorts -yhteisöä. Aiemmin Suomesta verkostoon on hyväksytty Turun ja Helsingin satamat. Verkosto perustuu toimijoiden avoimeen keskusteluun ja yhteistyöhön ympäristönsuojelun edistämiseksi.

  Iranilaistankkeri upposi viikon palon jälkeen

  Iranilainen, öljykondensaattia kuljettanut tankkialus on uponnut sunnuntaina Itä-Kiinan merellä viikon kestäneen tulipalon jälkeen. Koko 32 -jäsenisen miehistön uskotaan menehtyneen onnettomuudessa, Reuters kirjoittaa kiinalaista CCTV -televisiota siteeraten. 

  Nor-Shipping ottaa askelia muihin maihin ja merien uusiin mahdollisuuksiin

  Johtava globaali merenkulun tapahtumaviikko Nor-Shipping ottaa uuden askeleen Norjan ulkopuolelle aloitteellaan ryhtyä edistämään merenkulun ja teollisuuden käytännössä rajattomia liiketoimintamahdollisuuksia merissä (”ocean space”). Nor-Shipping järjestää Kööpenhaminassa 2-3. toukokuuta uuden konferenssin Opening Oceans Conference, tavoitteena tuoda yrityksiä yhteen, kuvata merien mahdollisuuksia ja ojentaa osanottajille työkaluja uusien liiketoimintojen löytämiseen, yhteistyössä.

  Jäänmurtajat töissä jo eri puolilla maailmaa, myös Venäjän uudessa Sabettan liikenteessä

  KUVA Rosatomflotin jäänmurtajat ovat aloittaneet säännöllisen päivystyksen mm. Sabettan LNG-liikenteessä.

  Jäänmurtaja Otso mobilisoitiin jo itsenäisyyspäivän aikaan avustamaan Perämeren liikennettä ja nyt myös Kontio on mukana työssä. Ruotsin puolella Urho-luokan murtaja Ymer sekä piskuinen Ale ovat saapuneet Perämerelle.
  Yhdysvaltojen murtaja Polar Star on parhaillaan aloittamassa jäänmurtoa päästäkseen Antarktikan Rossin merellä USA:n McMurdon tutkimusasemalle.
  Venäjällä atomijäänmurtajat ovat saaneet luonnollisen työnjaon uusien energiakuljetusten puitteissa.

  Rolls-Royce on myymässä Wärtsilän tärkeää meridieselkumppania

  Laivojen ja lentokoneiden moottoreita valmistava Rolls-Royce Holdings toivoo tienaavansa 700 miljoonaa dollaria tytäryhtiönsä L´Orangen myynnillä. L´Orange valmistaa meridieseleihin ja teollisuuden koneisiin sopivia polttoaineiden ruiskutusjärjestelmiä.

  Risteilyalusten korjaustyöt siirtyvät Pohjois-Irlantiin

  Aiemmin maailmankuulusta Harland & Wolffin telakasta on tullut suunnitteluyhtiö ja korjaustelakka. Newryssä toimiva korjausyhtiö MJM aikoo huhtikuussa siirtää belfastilaistelakalle Royal Caribbean Cuisesin omistaman m/s Azamara Pursuitin. 11 matkustajakantisen aluksen sisätilat uusitaan kokonaan.

  Shellin Singaporen jalostamosta varastetaan öljyä tankkeritolkulla

  Singaporessa on sattunut erikoinen tapaus, jonka seurauksena yhdeksälle miehelle on luettu oikeusistuimessa syytteet suuren luokan öljyvarkauksista. Saarivaltion poliisi tutkii kuuden muun osallisuutta samaan asiaan. Kaikki pidätettiin viime viikonloppuna tehdyssä suurratsiassa.

  Poliisin mukaan se on pidättänyt kaikkiaan 17 miestä, joiden iät vaihtelevat 30-63 vuoden välillä. Samalla Pulau Bukomin saarelta on takavarikoitu miljoonien Yhdysvaltain dollareiden arvosta käteistä ja pieni öljytankkeri.

  Tulevaisuudentekijät ja huippuasiantuntijat Suomen Lappiin hakemaan snowhowta älyliikenteeseen

  Espanjan aurinkorannikolla sataa lunta, Yhdysvallat kärvistelee pakkasessa, jopa Sahara on saanut hetkeksi lumipeitteen. Kuten viime päivät ovat osoittaneet, haastavat olosuhteet eivät ole vain pohjoisen asia.

  Suomi toimii edelläkävijänä tarjoamalla osaamista ja asiantuntijaverkostoa automaattisen liikenteen edistämiseksi kaikissa olosuhteissa. Ensimmäistä kertaa kansainvälinen yleisö kerääntyy pohtimaan #snowtonomous -teemalla tieliikenteen ja merenkulun automatisaatiota kaikissa olosuhteissa.

  Liikenneviraston järjestämässä Aurora Summit 2018 -tapahtumassa korostuu erityisesti infrastruktuurin merkitys älykkään automaattisen liikenteen kehittämisessä.

  Merikeskus Vellamossa huippuvuosi – kävijäennätykset paukkuivat

  Merikeskus Vellamo Kotkassa ylti kaikkien aikojen kävijäennätykseensä, sillä yli 147 000 asiakasta käytti Vellamon museo-, kokous- ja ravintolapalveluita vuonna 2017.  Museoiden monipuoliset ja lukuisat näyttelyt ja tapahtumat osoittautuivat vetovoimaisiksi edellisvuosien tapaan. Myös Vellamon ympärillä järjestetyt suurtapahtumat Kotkan Meripäivät ja Tall Ships Races selittävät osaltaan kävijämäärän kasvua edellisvuoden 110 000 asiakkaasta uuteen ennätykseen. Edelleen suosiotaan kasvattanut Museokortti toi sekin Vellamoon yli 3 000 vierailijaa.

  Rauman satamaliikenne reippaassa kasvussa vuonna 2017

  KUVA: Eilbek sumussa Rauman konttiterminaalissa. Kuva Rauman Satama.

  ”Satamaliikenne oli alkuvuonna 2017 edellisen vuoden tasolla, siirtyi kasvun tielle keväällä ja hyvä vire jatkui vuoden loppuun asti ”, toteaa Rauman Satama Oy:n toimitusjohtaja Hannu Asumalahti.

  ”Yleinen taloudellinen tilanne avitti vientiä yleisesti ja erityisesti konttiliikennettä. Konttiliikenteessä vuosi 2017 oli Rauman paras kautta aikain.” 

  LISÄÄ SÄHKÖLAUTTOJA NORJAAN

  Naapurimaissamme Norjassa ja Ruotsissa viranomaiset ohjaavat merellistä liikenneinfraa nopeasti muuntaurtumaan vähäpäästöisiin täyssähköisiin ratkaisuihin. Norja on jo usean vuoden määrätietoisesti toteuttanut tätä politiikkaa, meillä vasta juuri saatiin liikenteeseen Nauvon uusi lautta Elektra ja Suomenlinnan Liikenne Oy tutkii sähkölautan mahdollisuutta uusimman lautan hankintaan

  Hongkong putoaa vuonna 2018 maailman viiden konttisataman kärkikastista

  Hongkongin sataman arvellaan putoavan maailman viiden konttisataman kärkijoukosta vuoden 2018 aikana, kun korealainen Busanin satama kiilaa Hongkongin edelle. Hongkongin konttiliikenne putosi marraskuussa jo toisena perättäisenä kuukautena, ja kehitys jatkuu talven mittaan alaspäin, satama-alan asiantuntijat aprikoivat.

  Persianlahden uusi Aramco-vetoinen jättitelakka sai toimitusjohtajan

  Saudi Arabian kuningaskunnan öljyjätti Saudi Aramco ja sen kumppanit ovat nimittäneet uuden telakka-alan yhteisyrityksen toimitusjohtajaksi Fathi K. Al-Saaleemin. Kuningaskunnan itärannikolla aloittavan telakkayhtiön yhtenä  tehtävänä on vähentää Saudi Arabian talouden riippuvuutta raakaöljyn tuotannosta.

  Tallink-konsernille matkustajaennätys vuonna 2017

  Tallink-konserni kuljetti viime vuonna ennätysmäärän eli yhteensä 9 755 720 matkustajaa mikä on 3,2 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016 (9 457 522). Kuljetettujen rahtiyksiöiden määrä oli lähes 365 000 yksikköä eli kasvua edellisvuoteen (328 190) oli 11 prosenttia. 

  Etelä-Korea sanoo pysäyttäneensä toisen Pohjois-Koreaan matkalla olleen tankkerin

  Kauppapakotteet Pohjois-Koreaa vastaan kiihtyvät. Etelä-Korean viranomaiset pysäyttivät viikonloppuna lyhyessä ajassa jo toisen öljytankkerin, joka oli matkalla naapurimaahan. Yhdistyneiden kansakuntien johtama kansaivälinen yhteisö ajaa kauppapakotteita, joilla pyritään suitsimaan Pohjois-Korean ydinase- ja ballistisia ohjuskokeita, uutistoimistot kirjoittavat.

  MEDIATIEDOT
 • Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • News
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö