• Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö
 • Maailman suurin merenkulun yksityiskokoelma

  Hampuriin on tullut 2000-luvulla uusia merkittäviä merenkulkunähtävyyksiä. Hafen Cityn vanhimpaan varastorakennukseen avattiin v. 2008 Kansainvälinen merenkulkumuseo, Internationales Maritimes Museum Hamburg. Kymmenessä eri kerroksessa esitellään erittäin laajasti merenkulkua ja merielämää. Museon kokoelmissa on myös huomattavan paljon harvinaisuuksia ja ainutlaatuista merenkulkuun liittyvää esineistöä.

  Navigate 2018; Innovaatiot, uudet polttoaineet ja arktinen meri

  Hiostavissa tunnelmissa vietetty Turun Navigate -messut keräsi kahteen messuhalliin noin 200 näytteilleasettajaa. Tunnelmat olivat niin näytteilleasettajien kuin kävijöiden keskuudessa varsin hyvät. Ala kaipaa selvästi tällaista yhteistä kohtaamispaikkaa.
  – Matchmakingiin osallistui viime kertaa enemmän osallistujia. Yli 100 henkilöä kävi kahdenkeskisiä neuvotteluja. Tapahtuma oli siis tärkeä verkostoitumispaikka, Turun Messukeskuksen viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen kertoo.

  Menetetyt Majakat -näyttely Suomen merimuseossa

  Menetetyt majakat -näyttely esittelee kertomusten ja valokuvien avulla niitä majakoita, jotka Suomi on tavalla tai toisella menettänyt. Näyttely johdattaa kadonneen kulttuuriperinnön äärelle.

  Wärtsilän Hamina LNG-terminaaliprojektin rahoitus ja luvat varmistuneet

  Haminan satamaan rakennettavan LNG-terminaalin rahoitus on varmistunut ja tarvittavat rakennusluvat on saatu. Teknologiakonserni Wärtsilä rakentaa terminaalin avaimet käteen -sopimuksella.

  Opiskelijoiden uudet laivakonseptit luovat meriteollisuuden tulevaisuutta

  Meritekniikan Gaala 2018 esittelee 18.5. Forum Marinumissa Turussa neljä tulevaisuuden laivakonseptia, jotka Aalto-yliopiston merentekniikan opiskelijat ovat kehittäneet. Tilaisuudessa keskustellaan myös meritekniikan opetuksen kehityksestä ja tulevaisuuden näkymistä.

  Rolls-Royce ja Finferries allekirjoittavat yhteistyösopimuksen

  Rolls-Royce ja Finferries allekirjoittavat laivojen turvallisuuden ja tehokkuuden optimoimiseen tähtäävän yhteistyösopimuksen.Sopimuksen mukaan yhtiöt kehittävät yhdessä strategiaa ja ratkaisuja merenkulun turvallisuuden ja tehokkuuden optimoimiseksi kehittämällä päätöksentekojärjestelmän teknologiaa ja yhtiöt tulevat demonstroimaan etäoperoitavan ja autonomisen lautta-aluksen toimintoja
  Yhteistyösopimus julkistettiin tänään Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa NaviGate 2018 -tapahtuman yhteydessä.

  Norsepower on voittanut arvostetun WWF 2018 Climate Solver Award -palkinnon

  Norsepower Oy Ltd, joka on maailman johtava aputuulipropulsiojärjestelmien toimittaja, ilmoitti tänään olevansa yksi viidestä 2018 WWF Climate Solver Nordic Award palkinnon saajasta. Norsepower sai tunnustusta innovatiivisesta roottoripurjeteknologiastaan, jonka avulla voidaan vähentää merkittävästi suurten alusten polttoaineenkulutusta sekä mm. hiilidioksidipäästöjä.

  Meriteollisuus panostaa alan vastuullisuuteen Sitoumus2050 -kampanjassaan

  Tänään käynnistetty ResponSea – vastuullinen meriteollisuusverkosto -kampanja on kerännyt mukaan lukuisia alan kärkiyrityksiä. Yhteisenä tavoitteena on, että toimialan yritysten prosessit rasittavat mahdollisimman vähän sekä ympäristöä että ihmisiä ja tuoda esiin alan panos meriliikenteen päästöjen vähentämiseksi.

  Meriteollisuus ry:n kevätseminaari Turussa

  Meriteollisuus ry:n kevätseminaari järjestettiin 15.5.2018 Turun Forum Marinumissa positiivisissa merkeissä. Risteilylaivatilaukset työllistävät suuren joukon suomalaisia meriteollisuusyrityksiä ja alan näkymät ovat poikkeuksellisen valoisat. Puheenvuoroissa käsiteltiin myös sitoutumista kestävään kehitykseen.

  Skotlannin rannikko houkuttelee kesän risteilyvieraita

  Port of Cromarty Firthin satama Skotlannin Invergordonissa juhlii sopivalla tavalla 40-vuotista risteilykesäänsä. Tänä juhlavuonna Invergordoniin odotetaan peräti 170 000 risteilyvierasta. Kasvua viime vuoden matkustajamääristä on 11 prosenttia.

  Vard rakentaa uudentyyppisen kaapelilaivan Prysmian Groupille

  Norjalainen erikoisaluksia rakentava Vardin telakka suunnittelee ja rakentaa kaapeli- ja energiayhtiö Prysmian Groupille ultramodernin kaapelialuksen. Aluksen hinta kohonnee kaikkine erikoisvarusteineen noin 170 miljoonaan euroon.

  Asiakastyytyväisyystutkimus: Rauman sataman toiminta kasvaa ja kehittyy

  Rauman Satama Oy ja satamaoperaattori Euroports Rauma Oy toteuttivat vuodenvaihteessa asiakastyytyväisyystutkimuksen, jonka tavoitteena oli selvittää satamassa toimivien asiakasyritysten tyytyväisyyttä ja saada palautetta toiminnan kehittämiseksi. Edellinen tutkimus tehtiin vuonna 2015.

  Meyer Werftin iso asiakas TUI odottaa vilkasta risteilykesää

  Euroopan suurin matkanjärjestäjä, saksalainen TUI Group uskoo matkailun reippaaseen kasvuun kesäsesongin aikana. Varsinkin risteilybisnesten näkymät ovat erinomaiset, ja emoyhtiön hallitus onkin antanut tyttärelleen Hapag-Lloyd Cruiselle luvan tilata yhden uuden risteilyaluksen.

  Meriala esillä kansainvälisessä museopäivässä

  Kansainvälistä museopäivää vietetään perjantaina 18.5.2018. Sen kunniaksi Merikeskus Vellamoon on kaikilla vapaa pääsy koko päivän eli klo 10-17. Lisäksi Vellamon auditoriossa esitetään klo 14–15.15 lyhyttä ja pitkää leffaa sisällissodan melskeistä jäävuoren varjoon. Myös elokuvaesityksiin on vapaa pääsy.

  Kroatia puuhaa LNG:n tuontiterminaalia Adrianmeren saarelle

  Kroatia aikoo rakennuttaa LNG:n tuontiterminaalin Adrianmeren pohjoisosassa sijaitsevalle Krk:n saarelle. Hanke on osa EU:n pyrkimyksiä vähentää venäläisen maakaasun käyttöä, ja unioni rahoittaa 28 prosenttia eli 101,4 miljoonaa euroa terminaalin arvioidusta loppuhinnasta.

  MEDIATIEDOT
 • Alan yritykset
 • Meriliikenne
 • Meriteollisuus
 • News
 • Nimitykset
 • Satamat
 • Tapahtumat
 • Turvallisuus
 • Tutkimus ja koulutus
 • Varustamot
 • Ympäristö