Virgin Voyages tilasi Fincantierilta neljännen jättilaivan

Italialainen telakkayhtiö Fincantieri on saanut risteilyvarustamo Virgin Voyagesilta tilauksen rakentaa varustamolle jo neljäs jättiluokan risteilyalus. Uudisrakennus maksaa suunnilleen 700 miljoonaa euroa ja alus toimitetaan vuoden 2023 lopussa.

Kuva: Virgin Voyages

Fincantierin tilauskirjoissa on jo kolme samanlaista sisaralusta, jotka rakennetaan yhtiön telakalla Sestri Ponentessa Genovan lähellä. Nämä alukset valmistuvat vuosina 2020, 2021 ja 2022, telakkayhtiö kertoo nettisivuillaan.

Nyt tilatun noin 110 000 bruttotonnin uudisrakennuksen pituus on 278 metriä ja leveys 38 metriä. Alukselle tulee yli 1400 hyttiä ja sviittiä, joiden kapasiteetti on enemmän kuin 2 770 risteilyvierasta. Matkustajien Virgin-tasoisen palvelun takaavat 1 100 miehistön jäsentä.

Pääkoneiden lämpökin talteen

Varustamon ja telakan mukaan kaikissa neljässä risteilyalauksessa on pyritty hyödyntämään ympäristöä ja energiaa säästäviä ratkaisuja. Näistä esimerkkinä on kaikille aluksille sijoitettavat 1 MW:n tehoiset energiajärjestelmät, jotka toimivat alusten diesel-koneiden synnyttämällä hukkalämmöllä.

Virgin Voyages -varustamo on jo aiemmin sanonut pyrkivänsä rakennuttamaan maailmaan puhtaimpiin kuuluvan risteilyalusten katraan.

Jaa artikkeli