Konecranes vahvistaa asemaansa Euroopan suurimman sataman, Rotterdamin ytimessä – yrityskaupalla

Konecranes ostaa Rotterdamissa sijaitsevan satamaoperaattori Peinemann Port Services and Container Handling BV:n.

Kuva: Danny Cornelissen / Port of Rotterdam

Konecranes tiedottaa ostavansa Rotterdamissa sijaitsevan Peinemann Port Services and Container Handling BV:n.

Kauppa vaatii Hollannin kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja sen odotetaan toteutuvan tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Kaupan arvoa ei julkisteta.

Peinemann on merkittävä satamaoperaattori Hollannissa ja sillä on laaja asiakaskunta sekä pitkäaikaisia huoltosopimuksia useiden Konecranesin avainasiakkaiden kanssa. Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto oli vuonna 2023 yli 40 miljoonaa euroa. Yhtiön noin sadan työntekijän odotetaan siirtyvän Konecranesin palvelukseen kaupan toteuduttua

Peinemann Container Handling BV on ollut Konecranesin trukkien jakelija Hollannissa vuodesta 2009 lähtien. Se on toiminut trukkien myynti-, vuokraus- ja huoltoliiketoiminnassa Rotterdamin alueella vuodesta 1954 alkaen. Suunnitellulla yrityskaupalla ei ole vaikutusta Konecranesin trukkiliiketoiminnan jakelijamalliin Hollannin ulkopuolella.

– Peinemannin Port Services and Container Handling -liiketoiminnan yritysosto laajentaa läsnäoloamme ja kasvattaa huoltoliiketoimintaamme Euroopan suurimmassa satamassa, jossa meillä jo on vahvat asiakassuhteet ja merkittävä laitekanta sekä automaattisissa että manuaalisissa laitteissa, Konecranesin satamakunnossapidon johtaja Paolo Dazi toteaa yhtiön tiedotteessa.

– Tämä sopimus antaa meille mahdollisuuden laajentaa huolto- ja laitetarjontaamme Hollannissa entisestään. Kaupan myötä saamme Peinemannilta käyttöön myös uusia myyntikanavia, mikä nopeuttaa suunnitelmiamme siirtyä akkukäyttöisiin sähköisiin laitteisiin kriittisellä markkinalla, toteaa Andreas Falk, Konecranesin trukkiliiketoiminnan johtaja.

Vaula Aunola

Jaa artikkeli