31.03.2025

Tallink Siljan Baltic Princess palasi telakalta

Baltic Princess oli Naantalin kuivatelakalla 26.2.–18.3., jona aikana alukselle tehtiin merkittäviä uudistuksia.

Baltic Princess saapumassa Turkuun telakoinnin jälkeen.

Teknisten päivitysten lisäksi osa ravintoloista ja myymälöistä sai uuden ilmeen. Telakoinnin kustannusarvio oli lähes kahdeksan miljoonaa euroa. Alus palasi liikenteeseen 19.3.
– Asiakkaat näkevät, että olemme panostaneet alukseen ja tehneet paljon uutta. Kutoskannella uusi ilme näkyy jo sisääntuloaulassa ja uudistukset laajenevat myymälöihin, Baltic Princessin intendentti Hanna Tamminen sanoo.
Uudet kutoskannen tilat ovat arkkitehtitoimisto Franz Designin käsialaa. Seitsemännellä kannella ravintola Grill Housen uusi ilme on Aprocosin Heikki Mattilan käsialaa. Pianobaarin uudistuksen suunnitteli puolestaan Design Studio Marjut Nousiainen.
– Tutut suunnittelijat tietävä mitä materiaalia laivassa voi käyttää. Suunnittelijoiden on tiedettävä ne lainalaisuudet, jotka liittyvät laivoilla käytettäviin materiaaleihin, koneisiin ja laitteisiin, Tamminen muistuttaa.

Baltic Princessin intendentti Hanna Tamminen on tyytyväinen aluksen uuteen ilmeeseen.

Parfymeriamyymälään haettiin uutta ilmettä rakentamalla keskelle myymälää alue, johon yhteistyökumppanit voivat tuoda omia kampanjatuotteitaan näyttävästi esille.
– Vaikka neliöt pysyivät ennallaan, saimme pari uutta tuotemerkkiä mukaan.
Entinen tupakkakauppa siirtyi muualle ja sen tila yhdistettiin lasten maailmaan.
– Saimme lisää tilaa vaatteille ja sovituskopinkin, jota ei lapsiasiakkaille ole ollut tarjolla aikaisemmin, Tamminen kertoo.
Myymäläalueen käytäväkin on saanut uuden vaalean ja raikkaan kuvioidun pinnan.
Baltic Princess on ensimmäinen risteilyalus, jossa on itsepalvelukassoja.
– Itsepalvelukassoja on ollut aiemmin lähinnä Tallinnan liikenteen pika-aluksilla. Meillä on aina henkilö avustamassa, eli itsepalvelussa voi maksaa myös alkoholi- ja tupakkatuotteita. Valvonta on tarkkaa, joten alaikäinen ei voi salaa käydä ostamassa alkoholia, Tamminen lupaa.

Grill House -ravintolalle ja Pianobaarille uusi ilme

Grill Housen uudistus toi suosittuun ravintolaan lisää asiakaspaikkoja. Ravintolan tunnelma on nyt entistäkin intiimimpi, kiitos uusien väliseinien. Naapuripöydän jutut eivät kuulu samalla tavalla kuin aikaisemmin. Samalla myös ravintolatilan akustiikka on parantunut.
Pianobaarin uudistuksessa pyrittiin säilyttämään myös vanhaa, siltä osin, kun se oli mahdollista.
– Esimerkiksi valkoiset tuolit oli uusittu juuri vähän aiemmin, ja niiden lisäksi tilasimme samanlaisia, mutta mustia tuoleja. Kaikkea ei tarvitse aina uusia ja silti saadaan aikaan todella näyttävä kokonaisuus. Sellainen kannattaa säilyttää, joka istuu uuteen suunnitelmaan, Tamminen sanoo.
Pianobaarin uudistus toi lisää kapasiteettia myös priority boarding -palveluun, joka on yleensä loppuunmyyty. Priority boardingissa asiakas voi tulla laivaan ennakolta, kun muut odottavat vielä terminaalissa ja he voivat nauttia Pianobaarin yhteydessä olevassa tilassa lasin kuohuviiniä ja tapas-lautasen.

Matkalla voi nauttia brittiläisen ”Afternoon teen”

Laivalla voi nyt nauttia brittiläiseen tapaan ”Afternoon tean”, eli teetä sekä perinteisiä suolaisia ja makeita herkkuja.
– Baltic on ainoa laiva, jossa tämä on tarjolla ja teehetken on suunnitellut laivan keittiöpäällikkö Marko Koskinen, joka työskenteli aikaisemmin keittiöpäällikkönä Helsingissä Hotel Kämpissä. Koskinen toteutti Kämpissä samanlaisen ja saman tasoisen tuotteen kuin nyt Baltic Princessissä.
Valikoimassa on kuusi eri teelaatua, joista voi valita mieleisensä. Tämä on hyvä tilaisuus maistaa hieman vieraampia, mutta erinomaisia teelaatuja. Esimerkiksi Yuzu Sencha ja Darjeeling ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.
Menun syötävät tuodaan pöytään kerrosvadilla, jossa on tarjolla Kurkkusandwich, Kylmäsavulohisandwich, Vuohenjuustotuulihattu, Sienitartaletti, Katkarapuskagen ja muikunmätiä, Hummeri Èclair, Scones, Lakka-juustoleivos, Valkosuklaa-passion petit four, Sitruuna-marenkileivos, Macaron. Laivan hillokkeita ja vaahdotettua ranskankermaa.

Teksti Kari Martiala, Kuvat Janne-Petteri Kumpulainen, Kari Martiala

Kuva: Janne-Petteri Kumpulainen.
Jaa artikkeli