21.10.2024

Rauman Meriverkostopäivä 7.11.2024

Rauman Meriverkostopäivä järjestetään jo viidettä kertaa torstaina 7.11.2024. Tapahtuma tarjoaa meriteollisuuden ja merenkulun yrityksille, viranomaistahoille sekä oppilaitoksille mahdollisuuden verkostoitua, jakaa tietoa uusimmista innovaatioista ja keskustella alan tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista. Tilaisuuden teemana on tällä kertaa ”Älykäs meriteollisuus”.

– Rauma on meriteollisuuden ja merilogistiikan yritysten vahva keskittymä. Tekoäly on läsnä meriklusteriyritysten toiminnassa. Tulemme saamaan tilaisuudessa kurkistuksen siihen, miten alueen veturiyritykset hyödyntävät tekoälyä tuotantoprosesseissaan ja osana palvelu- ja tuoteratkaisuja. Tilaisuus on toteutettu yritysten, alueemme oppilaitosten ja Rauman kauppakamarin yhteistyönä, Seaside Campuksen yhteistyökonseptin mukaisesti, toteaa Annika Perho, Seaside Campuksen projektipäällikkö ja Meriverkostopäivän koordinaattori.

Aamupäivän seminaarissa kuullaan useita puheenvuoroja tekoälyyn ja digitalisaatioon liittyen. Keynote-puheenvuoron tekoälyn hyödyntämisestä merilogistiikassa pitää Karno Tenovuo, Awake.ai-yrityksen toimitusjohtaja. Yritys on tekoälyn hyödyntämisen edelläkävijä, jonka toiminta on saanut tunnustusta vuosittain vuodesta 2021 lähtien, viimeisimpänä International Association of Ports and Harbors (IAPH) -organisaation myöntämä kestävän kehityksen palkinto vuodelle 2024.

– Tekoälyä voi hyödyntää logistiikassa eri tavoin merellä, satamassa ja maalla. Ensin on kuitenkin hyvä keskustella Rauman Meriverkostopäivän tyyppisissä tilaisuuksissa millaisia ongelmia ollaan ratkaisemassa ja voidaanko niitä ratkaista ilman tekoälyä, kertoo Karno Tenovuo, Awake.ai:n toimitusjohtaja.

Seminaariohjelmaan kuuluu myös katsaus Rannikkolaivaston uusien korvettien tuomiin mahdollisuuksiin. Tämän lisäksi laivasto toivottaa Meriverkostopäivän osallistujat tervetulleeksi tutustumaan ohjusvene Raumaan Suojan laiturissa klo 10–16 välisenä aikana.

Iltapäivän Merilogistiikan tutkimusfoorumin paneelikeskustelu keskittyy erityisesti merilogistiikan digitalisaation ja hiilineutraaliuden mahdollisuuksiin.
– Meriteollisuuden vihreä ja sininen siirtymä vaatii uudenlaisia ratkaisuja. Rauman Meriverkostopäivä on erinomainen tilaisuus tutustua siihen, miten innovatiiviset teknologiat ja uudet polttoaineet vievät meitä kohti kestävämpää tulevaisuutta, kertoo Johanna Lainio, SAMKin Merilogistiikan tutkimuskeskuksen tutkimuspäällikkö.

Perinteikkäät Merimessut heijastavat Raumaa vahvana merenkulkukaupunkina. Messuilla on runsas tarjonta laivanrakennuksen ja merenkulun näytteilleasettajia. Seaside Campuksen veturiyritykset esittelevät näytteilleasettajina toimintaansa seminaarin aulatiloissa. Messuille on vapaa pääsy.

Tapahtuman kiinnostus on kasvanut vuosi vuodelta. Ennakkoilmoittautumisen perusteella paikalle odotetaan kattavasti osallistujia meriklusterista Satakunnasta ja muualta Suomesta. Seminaariin ja tutkimusfoorumiin osallistuminen on mahdollista vain ennakkoilmoittautumalla Rauman kauppakamarin verkkosivuilla.

https://bit.ly/Meriverkostopäivä-2024-tapahtumasivu.

Jaa artikkeli