03.05.2024

Fintrafficin Master’s Guide palvelu toimii nyt myös suomeksi ja ruotsiksi

Digitaalisesta palvelusta löytyy ohjeistuksia Suomeen saapuville aluksille ja muille sidosryhmille. Fintrafficin tavoitteena on saada tänä vuonna palveluun mukaan kaikki satamat.

Fintrafficin viime syksynä englanninkielisenä julkaistu Fintraffic Master’s Guide -verkkopalvelu on nyt saatavilla myös suomen- ja ruotsinkielisenä versiona.

Master’s Guide -palvelu toimii tietolähteenä erityisesti aluksilla työskentelevälle kansipäällystölle, joka etsii suomalaisiin satamiin saapuessaan tietoa maan ja sen VTS-alueiden toimintatavoista. Palvelusta löytyvät esimerkiksi tiedot alusliikennepalvelun toiminnasta ja aluksen päällikön velvollisuuksista sekä satamakäynnin suunnittelun kannalta tärkeät yhteystiedot.

– Palvelun sisältö on suunniteltu alusta alkaen käyttäjälähtöisesti yhteistyössä suomalaisen merenkulun sidosryhmien sekä Suomeen suuntautuvan alusliikenteen kansipäällystön kanssa. Lopputuloksena on moderni ja muutosjoustava data-alusta, joka tukee meriliikenteen toimijoiden viestintää sekä turvallista ja sujuvaa liikennettä satamiimme, kehityspäällikkö Esa Kallio Fintrafficin meriliikenteenohjauksesta kertoo .

Fintrafficin mukaan Master’s Guide on otettu satamissa hyvin vastaan. Palvelussa ovat olleet alusta asti mukana Hamina, Hanko, Kotka, Naantali, Oulu, Pietarsaari, Pori, Rauma, Tolkkinen, Turku ja Vaasa. Tänä vuonna palveluun ovat liittyneet Kalajoen, Kokkolan, Tornion, Kemin, Helsingin, Vuosaaren ja Loviisan satamat. Tavoite on saada mukaan loputkin Suomen satamista vielä tämän vuoden aikana.

– Jatkossa Suomeen suuntautuvalle liikenteelle voidaan tarjota yhtenäistetty käyttäjäkokemus satamasta riippumatta. Palvelun kautta voidaan viestiä myös satamakohtaisista ajankohtaisista aiheista, jotka kukin satama kokee merenkulkijoiden näkökulmasta oleellisiksi. Satamillemme Fintraffic Master’s Guide on luonnollisesti täysin veloitukseton palvelu, jonka tarkoituksena on tukea satamien omaa viestintää, Kallio lisää.

Fintraffic visioi, että Master’s Guide tarjoaisi tulevaisuudessa aluksille kohdennettua tietoa NEMO-satamakäynti-ilmoitusten perusteella. Näin palvelu tukisi turvallista navigointia räätälöidyillä tiedoilla – aina aluksen reittisuunnittelun alkuvaiheilta seuraavasta satamasta lähtöön asti.

Vaula Aunola

Jaa artikkeli