Pörssitiedote Containershipin uudelleenjärjestelyistä

Container Finance Ltd Oy ja CMA CGM konserni ovat allekirjoittaneet sopimuksen toiminnan rakenteellisesta uudelleenjärjestelystä, jonka piirissä ovat Container Financen konttilogistiikka-, satama- ja terminaalitoiminnot. Järjestelyt koskevat Containerships Oyj:tä, Multi-Link Terminals Ltd Oy:tä ja CD Holding Oy:tä, jotka järjestelyn myötä tulevat osaksi CMA CGM konsernia.

Sopimuksen lopullisen hyväksymisen myötä Container Financen logistiikkatoiminnot tulevat osaksi CMA CGM:n toimintoja Euroopassa ja VälContainer Finance Ltd Oy ja CMA CGM konserni ovat allekirjoittaneet sopimuksen toiminnan rakenteellisesta uudelleenjärjestelystä, jonka piirissä ovat Container Financen konttilogistiikka-, satama- ja terminaalitoiminnot. Järjestelyt koskevat Containerships Oyj:tä, Multi-Link Terminals Ltd Oy:tä ja CD Holding Oy:tä, jotka järjestelyn myötä tulevat osaksi CMA CGM konsernia.

Sopimuksen lopullisen hyväksymisen myötä Container Financen logistiikkatoiminnot tulevat osaksi CMA CGM:n toimintoja Euroopassa ja Välimeren alueella. CMA CGM on yksi maailman johtavista merilogistiikkayhtiöistä.

Rakenteellisella uudelleenjärjestelyllä ei ole vaikutusta Containerships Oyj:n joukkovelkakirjalainan haltijoiden oikeuksiin. Containerships jatkaa reittien ja palveluiden kehittämistä alan parhaan asiakaskokemuksen tuottamiseksi. Yhtiö myös jatkaa LNG-strategian toteuttamista ja neljä LNG-alusta tulevat yhtiön käyttöön vaiheittain elokuun 2018 ja tammikuun 2019 välisenä aikana.

Sopimus edellyttää asianomaisten viranomaisten hyväksyntää ja lopullisen hyväksynnän saamisen on arvioitu kestävän 3-6 kuukautta.

Containershipsin taloudellinen ohjeistus 2018 pidetään ennallaan.

Containerships konserni on täyden palvelun logistiikkayhtiö. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen turvalliset ja nopeat logistiikkaratkaisut ja konttiliikenteen Suomen, Venäjän, Baltian maiden, Manner-Euroopan, Iso-Britannian ja Irlannin sekä Turkin ja Pohjois-Afrikan maiden välillä. Yhtiö tarjoaa valikoiman erityyppisiä kontteja ja koko toimialueensa kattavan laivaston sekä maa-, raide- ja jokikonttikuljetuspalvelut. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 227 miljoonaa euroa. Containerhips Oyj:n joukkovelkakirjalaina on ollut listattuna Nasdaq Helsingissä 22.11.2017 alkaen.

CMA CGM on yksi maailman johtavista merilogistiikkayhtiöistä.  Konsernin toimitusjohtajana toimii Rodolphe Saadé. Yhtiö palvelee 494 aluksella yli 420 satamaa maailmanlaajuisesti 5 mantereella. Vuonna 2017 yhtiö kuljetti lähes 19 miljoonaa TEUa. Konserni työllistää yli 30 000 henkilöä globaalisti ja 2400 henkilöä pääkonttorissaan Marseillessa. Yhtiö toimii 160 maassa 755 agentin verkoston kautta. Yhtiö on sitoutunut LNG teknologian käyttöönottoon tilaamalla yhdeksän 22000 TEUn LNG-alusta.

Jaa artikkeli