30.01.2019

Surma toteuttamaan Chilen laivaston Antartica 1 –polaarijäänmurtajaprojektia

Teknologiakonserni DA-Groupin tytäryhtiö Surma on allekirjoittanut sopimuksen ASMAR-telakan kanssa Chilen Antartica 1 –jäämurtajan sähkömagneettisen yhteensopivuuden suunnittelusta ja hallinnasta.

ASMAR-telakan havainnekuvia Antartica 1 –polaarijäämurtajasta © ASMAR Shipyard

Surman toimitusjohtaja Kristian Tornivaara kertoo, että laivojen nykyaikaiset langattomat sensorit ja kommunikointijärjestelmät vaikuttavat merkittävästi niiden sähkömagneettisen yhteensopivuuden (EMC) hallintaan. Sähkömagneettisten häiriöiden hallinta ja eri järjestelmien sähkömagneettisen yhteensopivuuden varmistaminen ovat kriittinen tekijä jäänmurtajalla tehtävän tutkimustyön tehokkuuden parantamiseksi. ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme osaksi Antartica 1 –tiimiä. Chilen uusi jäänmurtaja tulee olemaan yksi edistyneimmistä antarktisen alueen tutkimustoimintaan rakennetuista aluksista”, hehkuttaa Tornivaara.

Surma avustaa ASMAR:ia useamman vuoden kestävän projektin ajan ja tulee johtamaan telakan EMC/EMI -työryhmän toimintaa. Surman asiantuntijapalvelujohtaja Martti Helamaa ja Surman EMC-tiimi ovat innoissaan saadessaan osallistua tähän merkittävään projektiin, joka tulee viemään eteenpäin meri- ja ilmastotutkimusta Etelämantereen alueella.

Suomen suurlähettiläs tapasi Talcahuanon telakan johtoa

Suomen uusi Chilen suurlähettiläs Eija Rotinen vieraili ASMAR:n telakalla Talcahuanossa lokakuussa 2018. Suurlähettiläs Rotinen haluaa edistää laivanrakennusteollisuuden yhteistyötä Suomen ja Chilen välillä.

Vierailullaan suurlähettiläs Rotinen kommentoi Talcahuanon telakan johtaja Kauerille, että yhteistyö on merkittävä niin Suomelle kuin ASMAR:n telakalle. Yhteistyö kohottaa myös Chilen asemaa merenkulun ja laivanrakennuksen merkittävänä toimijana. Rotinen oli hyvin vaikuttunut Talcahuanon telakan panostuksista tuotantotekniikkaan ja henkilöstöresurssien kehittämiseen.

Suomalaisilla vahvaa jäämurtajaosaamista

Suomella on pitkä historia jäämurtajien suunnittelussa ja rakentamisessa. Laivateollisuus loistaa myös loistoristeilijöiden toimituksien lisäksi satamien sekä alusten automaation ja digitalisoinnin hyödyntämisessä.

ASMAR-telakan sähkösuunnittelutiimi sekä Surman Martti Helamaa (kolmas oikealta), Laura Toukolehto ja Nicolás Wulf, ASMAR:n suunnitteluosaston johtaja.

Surma on osa DA-Groupia

DA-Group suunnittelee ja valmistaa vaativia huipputeknologian ja elektroniikan kokonaisratkaisuja asiakkaiden sovelluksiin suorituskyvyn ja liiketoiminnan edistämiseksi. Palvelemme teollisuusyrityksiä sekä puolustus- ja avaruusteollisuuden organisaatioita. Erikoisosaamistamme ovat sulautetut järjestelmät, elektroniikka ja mekaniikka sekä RF- ja mikroaaltoteknologiat. Hallitsemme tuotteet tuotekehityksestä ja testauksesta valmistukseen ja elinkaaripalveluihin. Vuonna 1995 perustettu yhtiö työllistää yli 100 ammattilaista. Päätoimipaikka on Forssassa sekä toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Kaarinassa. www.da-group.fi

Surma on laivojen kokonaisvaltaiseen taistelunkestävyyteen erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa palveluita, järjestelmiä ja ohjelmistotyökaluja kansainvälisesti merivoimille, telakoille ja muille alan toimijoille. Tarjontamme kattaa heräte- ja haavoittuvuusanalyysit, sähkömagneettisen ympäristön hallinnan sekä monenlaisen suunnittelun tuen, tutkimuksen ja kehityksen. Toimitamme myös kokonaisia järjestelmiä, kuten magneettisuojalaitteita ja lastauslaskimia merivoimien käyttöön. Vuonna 2007 perustettu yritys työllistää 15 ammattilaista. www.surma.ltd

Jaa artikkeli