20.01.2023

Finnlinesin matkustajamäärät nousussa – yksittäisten matkustajien määrä jo ennätystasolla

Finnlinesin matkustajien kokonaismäärä nousi viime vuonna kahden hiljaisemman koronavuoden jälkeen. Finnlinesin reittien matkustajamäärä kokonaisuutena vuonna 2022 oli 648 000, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Finnsirius. Finnlinesin uudet Superstar-laivat ovat ensiesittelyssä suurelle yleisölle Matkamessuilla tulevana viikonloppuna. Kuva: Finnlines

– Yksittäisten matkustajien osalta kasvu on ollut erittäin myönteistä. Matkustajamäärissä ollaan lähes koronaa edeltävien vuosien tasolla, Finnlinesin matkustajaliikenteestä vastaava johtaja Marco Palmu sanoo yhtiön tiedotteessa.

Tänä vuonna matkustajaliikenteen uskotaan kasvavan entisestään. Finnlines panostaa samalla vastuullisen matkustamisen kehittämiseen. Finnlinesin strategiana on tarjota mahdollisimman moderni ja vastuullinen matkustusmukavuus yhdistettynä ensiluokkaisiin rahtipalveluihin.

– Tehokas tavaraliikenne mahdollistaa myös matkustajaliikenteen kasvun vastuullisesti. Yhdistämällä rahdin ja matkustajaliikenteen saamme pidettyä matkustajakohtaisen hiilijalanjäljen pienenä. Suomi on saari, joten rahtia pitää joka tapauksessa kuljettaa, Finnlinesin linjajohtaja Antonio Raimo sanoo.

Ensi kesällä Helsinki–Travemünde-reitillä on 99 edestakaista lähtöä, joissa kaikissa on juuri lapsiperheille suunniteltua ohjelmaa. Uutuutena nyt myös Naantali–Kapellskär-reitille on 97 ohjelmallista edestakaista lähtöä, joissa on erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa.

Finnlinesin kahden uuden Superstar-luokan rahti-matkustajalaivan käyttöönotto Suomen ja Ruotsin välillä tänä vuonna mahdollistaa kuluttajille entistä vastuullisemman vaihtoehdon merimatkailuun.

Kestävä matkailu on tärkeää suurimmalle osalle laivamatkustajista

Finnlinesin Norstatilla teettämän kyselyn mukaan kestävä matkailu ja vastuullisuuden huomioiminen ovat tärkeitä valintaperusteita jo yli puolelle laivamatkustajista.

Tutkimuksen vastanneista neljännekselle vastuullisuus on erittäin tärkeä valintaperuste. Kuusi kymmenestä vastaajasta sanoi kestävyyden ja vastuullisuuden olevan erittäin tai melko tärkeä peruste matkapäätösten teossa.

Finnlines ottaa vastuullisuuden huomioon kaikissa toiminnoissaan keskittymällä energiatehokkuuteen, kestävästi tuotettuihin palveluihin ja aidon merimatkailun kokemuksen luomiseen.

– Tarjoamme mukavan ja kätevän merimatkan Ruotsiin ja Saksaan. Meillä matkustat vastuullisesti ja nautit merestä. Se on meille arvovalinta, Marco Palmu sanoo.

Uusien laivojen tilat ja palvelut suunnitellaan ja rakennetaan vihreät arvot edellä

Uusien Superstar-luokan alusten suunnittelu ja tekniset ratkaisut tehdään vihreät arvot edellä. Esimerkiksi matkustamotilojen valaistusta ja ilmastointia voidaan säätää automaattisesti, mikä vähentää energiankulutusta.

Painetut tuotteet, kuten ruokalistat, matkaohjelmat ja hinnastot, korvataan digitaalisilla näytöillä ja älypuhelinsovelluksilla.

Ravintoloissa suositaan mahdollisimman paikallisia yrityksiä, mikä tarkoittaa lyhyempiä toimitusmatkoja. Samalla matkustajat pääsevät nauttimaan esimerkiksi pientilojen tarjoamista juomavalikoimista.

– Satsaamme laadukkaisiin raaka-aineisin ja pyrimme vähentämään hävikkiä. Tavoitteemme on, että meillä on laivaliikenteen monimuotoisimmat ruokailuvaihtoehdot, joissa esimerkiksi lihattomat vaihtoehdot otetaan vahvasti huomioon, Palmu lisää.

Myös lemmikit huomioidaan tilasuunnittelussa.

– Muun muassa laivan bistroon on suunniteltu alue, jonne lemmikit ovat tervetulleita.

Jaa artikkeli
FREJA