10.05.2019

Alati kasvava Sjöfartens Dag konferenssi kokosi jälleen merenkulkualan toimijat Maarianhaminaan

Sjöfartens Dag konferenssitapahtuma järjestettiin 9.5.2019 Maarianhaminan Alandica keskuksessa Ahvenanmaalla. Jokavuotinen tapahtuma jatkoi jälleen kasvuaan. Tänä vuonna näytteilleasettajia oli yli 100 ja vierailijoita jopa 700. Edustettuina oli laaja kirjo merenkulkualan edustajia varustamoista meriteollisuuden yrityksiin ja alan kouluihin.

Tänä vuonna näytteilleasettajia oli yli 100 ja vierailijoita jopa 700.

Paikalla oli myös jo toistamiseen konferenssiin osallistuva eurooppalaisten varustamoiden kattojärjestön ECSA:n (European Community Shipowners’ Association) pääsihteeri Martin Dorsman. Hän kehui vuolaasti tapahtuman tunnelmaa ja kertoi olevansa erittäin vaikuttunut esillä olevista suomalaisista merenkulkualan yrityksistä.

”Näin päivän aikana monta mielenkiintoista puheenvuoroa. On selvää, että merenkulkuala on suuren haasteen edessä mitä tulee päästöjen vähentämiseen ja esimerkiksi rikkirajoitukseen, mutta Euroopassa olemme ainutlaatuisessa asemassa. Eurooppalaisessa meriklusterissa on uutta teknologiaa, osaamista ja avain pelureita, joiden avulla näitä haasteita taklataan. Toki rahoitus sekä tutkimus ja kehitys vaatii meiltä suuria panostuksia”, Dorsman sanoo.

Ole Vidar Nilsen DNV GL:ltä alustaa tapahtuman päälavalla The Global Sulphur Cap:ista.

Seminaarien aiheina olivat alan ajankohtaiset kysymykset liittyen ilmaston suojelemiseen, globaalin rikkirajan voimaantulosta aina teollisuuden eri ratkaisuihin. Päivän aikana käsiteltiin myös muun muassa vakuutuksia ja osaamista.

Lisäksi ansioituneita merenkulkijoita palkittiin Suomen Varustamoiden kultamitalien jakotilaisuudessa ja päivä päättyi tuttuun tapaan hyväntekeväisyys huutokauppatempaukseen.

Edellisenä päivänä järjestettiin Mercy Ships Race hyväntekeväisyysjuoksutapahtuma, jolla kerättiin rahaa Mercy Ships organisaation sairaalalaiva toimintaan. Ensi kertaa järjestettyyn juoksuun osallistui yli 300 henkilöä.

”Juoksun osallistujamäärä ylitti moninkertaisesti odotuksemme! Hienoa että Mercy Ships Race innosti ihmisiä. Myös konferenssin kävijämäärä oli ennätyksellinen”, kommentoi tapahtuman järjestäjän Ålands Sjöfartin puheenjohtaja Eva Mikkola-Karlström.

Ensi vuonna Sjöfartens Dag järjestetään 13.-14.5.2020. Tapahtuman järjestää Ålands Sjöfart, Alandia vakuutus, DNV GL ja Ålands landskapsförening.

Teksti ja kuvat: Maj Jäntti

Jaa artikkeli