01.08.2019

Intian merivoimien INS Tarkash vierailee Helsingissä

Vierailu on yksi tänä vuonna järjestettävien tapahtumien kohokohdista, joilla Intia ja Suomi juhlivat diplomaattisuhteidensa 70-vuotista taivalta.

Yleisö pääsi tutustumaan alukseen Hernesaaren satamassa LHB-laiturissa.

Intian merivoimien alus INS Tarkash saapui Helsinkiin 31.7. kolmen päivän vierailulle osana kaukopurjehdustaan Afrikkaan, Eurooppaan ja Venäjälle.

Alus kuuluu Intian merivoimien läntiseen laivastoon ja on läntisen alueen laivastojoukkojen komentajan, vara-amiraali Ajit Kumarin operatiivisessa komennossa. Hän johtaa merivoimien delegaatiota vierailun aikana. Vara-amiraali tapasi Helsingin varapormestarin Tomi Sevanderin ja tapaa myöhemmin myös puolustusministeriön kansliapäällikön Jukka Juustin.

Helsingin vierailun aikana INS Tarkashilla on määrä vierailla Suomen valtion virkamiehiä ja muita merkkihenkilöitä, diplomaattikunnan ja intialaisen yhteisön jäseniä sekä Intian ystäviä. Tapaamisia on suunniteltua yhdessä Suomen merivoimien ja merivartioston kanssa kahdenvälisen yhteistyön edistämiseksi. Miehistölle on järjestetty myös sosiaalista ohjelmaa, urheilutapahtuma ja tilaisuus jakaa parhaita käytäntöjä. He käyvät myös tutustumassa Helsingin tärkeimpiin maamerkkeihin.

Suomen ja Intian väliset suhteet ovat perinteisesti olleet lämpimät. Maiden kahdenvälinen toimintaohjelma ja yhteistyö monipuolistuu. INS Tarkashin vierailu on yksi tänä vuonna järjestettävien tapahtumien kohokohdista, joilla Intia ja Suomi juhlivat diplomaattisuhteidensa 70-vuotista taivalta.

INS Tarkash asetettiin Intian merivoimien palvelukseen 9.11.2012. Se on häivefregatti, joka sisältää viimeisintä häivetekniikkaa. Aluksen päällikkö on kommodori Sathish Vasudev ja se kantaa aseita ja sensoreita. Aluksella on yli 250-vahvuinen miehistö, johon kuuluu 30 upseeria. Näin ollen se on yksi tärkeimmistä Intian merivoimien alustyypeistä. Intian merivoimien alukset ovat usein suorittamassa tehtävää merellä osana Indian merivoimien tavoitetta rakentaa ystävyyssiltoja, vahvistaa kansainvälistä yhteistyötä ystävällismielisten maiden kanssa sekä käsitellä merenkulkuun liittyviä kysymyksiä. Suomella ja Intialla on yhteisiä merialan intressejä ja niiden kahdenväliset suhteet ovat syvenemässä.

Jaa artikkeli