Aalto Shipping Company aloittaa operoinnin kahdella rahtialuksellaan

Uusi suomalainen Aalto Shipping Company -varustamo aloittaa toimintansa. Taaleri asiakkaineen omistaa varustamon yhdessä toimivan johdon kanssa. Aalto Shipping Company on hankkinut laivastoonsa kaksi nykyaikaista jäävahvistettua kuivalastilaivaa ja on aloittanut liikennöinnin niillä. Alukset siirtyvät Suomen lipun alle tulevien kuukausien aikana.

”Varustamohanke palauttaa tonnistoa suomalaisiin käsiin, sillä alukset tulevat liikennöimään suomalaisen päällystön johdolla. Nyt hankitut laivat ovat tuttuja Itämeren-kävijöitä, toinen niistä on aiemmin ollut Suomen paperiteollisuuden palveluksessa useita vuosia”, Aalto Shipping Company Oy:n toimitusjohtaja Tatu Laurila sanoo.

Kahden uuden aluksen nimeksi tulee Suomen lipun alla m/s ”Aurora” ja m/s ”Bothnia”. Nämä alukset ovat keskenään sisarlaivoja ja ne ovat rakennettu Hollannissa vuonna 2002. Alusten lastikantavuus on 7 750 tonnia (dwt). Alusten kokonaispituus on noin 120 metriä ja ovat hyvin energiatehokkaista polttoaineenkulutuksen suhteen.

Alukset soveltuvat monenlaisen rahdin kuljetukseen.

Alukset täyttävät korkean suomalaisen jääluokkavaatimuksen 1A ja pystyvät operoimaan vaikeissakin jääolosuhteissa vuoden ympäri. Alukset soveltuvat monenlaisen rahdin kuljetukseen. Aalto Shipping Company on aikarahdannut ne useammaksi vuodeksi eteenpäin.

Taaleri on pääomittanut omistuksensa Aalto Shipping Company -varustamossa kanssasijoittamisen konseptillaan, jossa yhtiö sijoittaa asiakkaidensa rinnalla omasta taseestaan.

”Kotimainen varustamohankkeemme herätti asiakaskunnassamme heti suuren kiinnostuksen. Kanssasijoituksen mallissamme Taaleri kantaa omistamisen riskiä yhdessä asiakkaiden kanssa. Olemme saaneet hankkeeseen erittäin asiantuntevat vastuuhenkilöt”, johtaja Jorma Alanne Taalerista kertoo.

Jaa artikkeli