Baltic Princess palaa kesäksi Turku-Maarianhamina-Tukholma reitille

Talvikaudella alus liikennöi Turku-Långnäs-Kapellskär-reitillä. Varustamon mukaan talvinen kokeilu sujui hyvin. Kesällä suoraan Tukholmaan kulkeva reitti palvelee paremmin reittimatkustajia.

Baltic Princess. Kuva Tallink Silja

Tallink Siljan Baltic Princess palaa liikennöimään Turku-Maarianhamina-Tukholma-reitille kesäkaudeksi 22.5.-3.9.2023. Varustamon mukaan Tukholman reitti palvelee sujuvammin reittimatkustajia, automatkustajia sekä kesäkauden kansainvälisiä matkustajia. Laiva on liikennöinyt syyskuusta 2022 alkaen Turku-Långnäs-Kapellskär-reitillä.

– Kesäkaudella Turun-reitillä on paljon automatkustajia, jotka jatkavat matkaansa kohti Eurooppa tai Etelä-Ruotsia ja joille on tärkeää päästä suoraan juuri Tukholmaan. Kesäisin laivoillamme matkustaa myös kansainvälisiä matkustajia, joille kyseinen reitti on osa heidän Euroopan kiertomatkaansa. Tänä kesänä on odotettavissa matkustajia erityisesti Aasiasta, Keski-Euroopasta ja Amerikasta, Tallink Siljan kaupallinen johtaja Kalle Katajainen kertoo.

Varustamon tilastojen mukaan talvikaudella Turun reitin Baltic Princessin matkustajista noin 95 prosenttia on suomalaisia 22 h -risteilymatkustajia, jotka eivät poistu laivalta risteilyn aikana. Kesäkaudella laivalla matkustaa sen sijaan myös automatkustajia, reittimatkustajia sekä kansainvälisiä matkustajia.

– Kokeilimme tänä vuonna ensimmäisen kerran muuttaa talvikaudelle reitin kohteeksi Kapellskärin Tukholman sijasta. Olemme erittäin tyytyväisiä reitin tulokseen. Risteilymatkustajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä talvikauden uuteen aikatauluun, joka on mahdollistanut pidemmän illan laivalla nauttien laivan monipuolisista palveluista ja toisaalta aikaisemman paluun takaisin Turkuun. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta myös Ahvenanmaan matkustajilta paremmasta aikataulusta, Katajainen lisää.

Baltic Princess palaa Turku-Långnäs-Kapellskär-reitilleen jälleen 4.9.2023.

Jaa artikkeli
portofnaantali