Carnival lopettaa risteilyt Kuubaan

Amerikkalainen Carnival Corporation joutuu lopettamaan Kuuban risteilyt Yhdysvaltain saarivaltiolle julistamien uusien talouspakotteiden vuoksi. Purjehduskielto tulee voimaan heti ja Kuuban matkat loppuvat saman tien, varustamo sanoo.

Kuva Carnival Sensation
Uusilla pakotteilla ja matkustuskiellolla presidentti Donald Trumpin hallinto painostaa Kuuban kommunistihallintoa lopettamaan Venezuelan presidentti Nicolas Maduron tukemisen. Nyt voimaan tullut Yhdysvaltain kansalaisten matkustuskielto koskee kaikkia liikennemuotoja lentokoneista risteilyaluksiin ja huviveneisiin.
Myös toinen suuri amerikkalaisvarustamo Royal Caribbean Cruises on muuttanut alustensa reittejä niin, että laivat jättävät Kuuban väliin. Niin ikään yhdysvaltalainen Norwegian Cruise Line sanoo seuraavansa tilannetta tarkasti.
Matkustajat ja varustamot yhtä ihmeissään kiellosta
Yhdysvaltain ulkoministeriö kertoi Reutersille keskiviikkona, että kielto tulee voimaan heti eikä risteilyvarustamoille anneta mitään armonaikaa sopeuttaa reittejään. On selvää, että yhdysvaltalaisten risteilyvieraiden joukossa vallitsee laaja epätietoisuus siitä, mihin heidän Kuubaan varaamansa matkat lopulta suuntautuvat.
Carnivalin mukaan sen maanantaina Floridasta lähtenyt m/s Carnival Sensation pysähtyy Havannan sijasta Cozumelissa Meksikossa. Matkustajat saavat korvaukseksi sadan dollarin hyvityssetelin. Carnivalilla on tällä kaudella jäljellä kaikkiaan kolme Kuuban risteilyä.
– Työskentelemme kuumeisesti vaihtoehtoisten reittien ja uusien aikataulujen järjestämiseksi tekemättä jääville Kuuban risteilyille. Matkustajat saavat enemmän tietoa 2-3 päivän aikana, varustamo sanoo tiedotteessaan.
Jaa artikkeli