Carnivalin koko tonnisto käyttää nyt STM-järjestelmää

Maailman suurin risteilyvarustamo Carnival Corporation on siirtänyt kaikki laivansa merenkulun automaattista hallintaa tarjoavan STM-järjestelmän piiriin. Pilottihankkeessa STM:ää (Sea Traffic Management) koekäyttivät Carnivalin tytärvarustamo Costa Crocieren alukset. STM optimoi reitinvalintoja, parantaa kaikkien toimijoiden yhteistä tilannekuvaa ja kohentaa sitä kautta merenkulun turvallisuutta.

Costa Crociere otti STM:n käyttöön varustamon oman Nepturne -ohjelmiston kanssa. STM:n avulla risteilyalukset ovat yhteydessä meriliikenteen muiden palvelutarjoajien, kuten satamien ja VTS-keskusten kanssa. Informaation digitaalisen jakamisen kautta reittien optimointi on helpompaa, kun Carnivalin alukset hyödyntävät risteilyillään maissa sijaitsevien VTS (vessel traffic service) -keskusten tuottamaa dataa.

– Carnivalin valvontakeskukset ovat hyvä esimerkki siitä, miten STM auttaa varustamoja ja laajemmin koko merenkulkualaa tiedon jakamisessa tarpeiden mukaisesti. Costan osuus on ollut pilottihankkeessa ratkaisevan tärkeä, STM:n testauksista vastaava johtaja Björn Andreasson sanoo yhtiön tiedotteessa.

Carnival Maritimen ja Costa Groupin it-johtaja Franco Garaffi korostaa datan jakamisen merkitystä reittien optimoinnille ja erityisesti matkustajien turvallisuudelle. Optimointi on turvallisuuden lisäksi tärkeää myös ympäristölle, sillä parhaiden reittien valinta vähentää polttoaineen kulutusta ja kasvihuonepäästöjä.

Aiemmin STM Validation -hankkeen käyttäjinä on ollut kolmisensataa alusta. Carnivalin koko tonniston liityttyä mukaan STM:n piirissä on nykyään lähes 400 alusta, jotka käyttävät muun muassa Wärtsilä Voyagen, Furunon ja Adveton ECDIS-laitteita.

ECDIS eli Elecronic Chart Display and Information System on nimensä mukaisesti ammattilaisten kompakti elektroninen merikarttajärjestelmä, joka on vuodesta 2018 lähtien tullut vaiheittain pakolliseksi tietyn kokoisiin ja tyyppisiin kauppalaivoihin.

FOC – Fleet Operating Service

 

Jaa artikkeli