Cosco uudistaa selluarmadaansa

Kiinalaisen konttijätti Coscon tytärvarustamo Cosco Shipping Specialized Carriers tilaa jopa yhdeksän uutta valtameriluokan mpp-laivaa sellunkuljetuksia varten. Mikäli neljän optioaluksen tilaus toteutuu, ylittää kaupan arvo 310 miljoonaa dollaria. Uudisrakennusten toimitukset alkavat vuonna 2020.

Kuva: Cosco Shipping
Ensi vaiheessa Cosco Shipping Specialized Carriers on sopinut viiden 62 000 dw-tonnin sellunkuljetusaluksen toimituksista. Jokaisen laivan hinta on 33,5 miljoonaa dollaria eli 232,6 miljoonaa juania kappaleelta. Näiden lisäksi kiinalaisilla on optio neljästä samanlaisesta mpp- eli monitoimialuksesta.
 
Varustamo sanoo haluavansa uudistaa sellulaivojen tonnistonsa ja samalla varmistaa näiden kuljetusten kilpailukyvyn myös tulevina vuosina. Siitä varustamo ei edes vihjaa, mille reiteille se aikoo uudet sellulaivansa panna. Suomihan kuuluu sellumarkkinoilla maailmanluokan pelureihin.
 
”Sellumarkkinoiden ja laivanrakennuksen markkinatilanteen tarkan harkinnan jälkeen varustamon hallitus on päättänyt tilata nämä uudet laivat sekä niiden mahdolliset optiot”, tiedotteessa sanotaan.
Cosco Shipping Specialized Carriersin tonnistoon kuuluu nykyään 113 erilaista erikoisalusta. Näistä suurin osa on monitoimi- ja kuivarahtilaivoja ja nosturialuksia sekä muutama bitumilaiva.
Varustamon tilauskannassa on nykyään myös viisi muuta uudisrakennusta. Näistä kolme on monen lastityypin mpp-laivoja ja kaksi autonkuljetuslaivoja.
Jaa artikkeli