Cruise Baltic odottaa Itämerelle ennätysvilkasta risteilykesää

Tulevana kesänä Itämerelle odotetaan 5,8 miljoonaa kansainvälistä risteilyvierasta. Jo kaikki edelliset ennätykset rikkoneen kesän 2018 jälkeen Itämeren risteilymatkustajien määrä kasvaa tänä vuonna 6,6 prosenttia ja aluskäyntien lukumäärä nousee 3,6 prosenttia viime vuodesta, Cruise Baltic ennustaa.

Yksi tulevan kesän vieraista, Oasis of the Seas.
Viime kesänä Cruise Balticin satamissa vieraili tarkasti laskettuna 5 424 943 kansainvälistä risteilyvierasta eli kesä 2018 oli kaikkien aikojen vilkkain. Kasvua edellisen vuoden matkustajamäärästä oli 7,3 prosenttia. Cruise Baltic -ryhmään kuuluvien 29 kaupungin lisäksi Itämeren risteilyalan yhteistyössä ovat mukana Pietarin, Riian ja Kielin satamat.
Kymmenessä vuodessa risteilyalusten koot ovat kasvaneet. Kun vuonna 2008 alukset kuljettivat keskimäärin 1 340 risteilyvierasta, on matkustajamäärä kohonnut keskimäärin 2 017 matkustajaan alusta kohti. Suuremmista laivoista huolimatta myös aluskäyntien määrät ovat kasvaneet. Viime vuonna Cruise Balticin satamissa tehtiin 7,7 prosenttia enemmän aluskäyntejä kuin vuonna 2017, Maritime Executive kirjoittaa.
Helsinki odottaa huippusesonkia
Itämeren satamista vilkkain on Kööpenhaminan satama. Seuraaviksi sijoittuvat Rostock, Pietari, Tallinna ja Tukholma. Viime vuonna suurten risteilyalusten käyntimäärät kasvoivat eniten Tallinnan satamassa, jossa ne nousivat yhdeksän prosenttia edellisvuodesta. Helsingissä kasvu oli 7,1 prosenttia ja Pietarissa 6,6 prosenttia.
Helsingin Satamassa tulevaan risteilykesään on varauduttu hyvin ja lähiaikoina satama kertoo lisää valmisteluistaan ja omista ennusteitaan. Helsingissä kansainväliselle risteilykaudelle ampuu merkkilaukauksen Global Cruise Linesin risteilyalus Astor, joka kiinnittyy Eteläsataman laituriin 27. huhtikuuta.

https://maritime-executive.com/article/record-number-of-cruiser-passengers-visiting-the-baltic-sea

Jaa artikkeli