Konttialukselta huuhtoutui 83 konttia mereen Tasmanian rannikolla

Australian merenkulkuviranomaiset ovat julistaneet kansallisen hätätilan sen jälkeen kun kaikkiaan 83 konttia putosi mereen Liberiaan rekisteröidyltä konttilaivalta Uuden Etelä-Walesin rannikolla viime viikolla.

Mataliin vesiin huuhtoutuneiden konttien lastina on muun muassa lääketieteellisiä tarvikkeita, jotka ovat vaaraksi valaille ja muille merieläimille. Lisäksi kontteja on erittäin vaikea havaita hyvässäkään kelissä, joten ne ovat uhka meriliikenteelle ja erityisesti veneilijöille rannikon tuntumassa.

Kontit putosivat mereen taiwanilaisen Yang Ming -varustamon omistamalta, Liberiaan liputetulta YM Efficiency -konttilaivalta viime torstaina kovassa merenkäynnssä. BBC:n hankkima video näyttää aluksen saaneen noin viiden metrin kallistuman kovassa aallokossa. Alus oli matkalla Taiwanilta Botany Bayn satamaan Australiassa.

– Kontit ovat 40 jalan yksiköitä ja osa niistä ylettyy matalissa vesissä parin jalan korkeudelle merenpinnasta. Niitä on ihan mahdotonta nähdä päivänvalossakaan, saati sitten pimeässä tai kovassa tuulessa, Australian merenkulkulaitoksen edustaja Angus Mitchell sanoo.

Lähde: www.bbc.com

Jaa artikkeli