Laivanisännöinti keskittyy – Zeaborn virtaviivaistaa toimintojaan

Suurista konttivarustamoista tuttu konsolidaatio eli keskittyminen on ollut alan valtavirtausta jo vuosien ajan laivanisännöintiin liittyvissä toiminnoissa. Nyt hampurilainen Zeaborn Group keskittää alustensa hallinnan uuteen yhtiöön nimeltä  Zeaborn Ship Management GmbH & Cie. KG. Yhtiön osiksi nivotaan heinäkuussa 2017 hankittu Rickmers Shipmanagement ja Zeabornin viime helmikuussa ostama E.R. Schiffahrt.

Kuva: Kari Martiala
Yhtiöiden armadaan kuuluu nykyään yli 150 kontti- ja bulkkilaivaa sekä monitoimialuksia. Zeaborn Ship Managementin palkkalistoilla työskentelee maissa noin 300 työntekijää ja aluksilla noin 4 500 merenkulkijaa.
 
Hampurin pääkonttorinsa lisäksi Zeabornilla on toinen suuri toimisto Singaporessa ja vankka jalansija edustustojen kautta Euroopan ja Aasian maissa, The Maritime Executive kirjoittaa.
 
Zeaborn Groupin johtokaksikko Ove Meyer ja Jan-Hendrik Többe painottavat uuden yhtiön vahvuuksia palveluiden hankinnoissa eli ostotoiminnoissa sekä parempaa joustavuutta ja kansainvälistä luotettavuutta.
 
Liittoumilla ja fuusioilla saavutetaan skaalaetuja
 
Kuten sanottu, laivojen hallinnassa ja isännöinnissä on vuosien aikana nähty paljon muutoksia. Columbia Shipmanagement ja Bernhard Schulte Shipmanagement ovat yhdistäneet voimansa ja luoneet yhteisen hankintayhtiön yli 800 aluksen laivastoilleen. Tämä GenPro -niminen yritys aloitti toimintansa viime kesäkuussa.
 
Anglo-Eastern fuusioitui Univanin kanssa jo vuonna 2015, lähinnä tehostaakseen henkilöstön koulutusta maissa. Liiton seurauksena kumpikin yritys hyötyy suuruuden eduista ja kykenee kohtamaan markkinoiden muutokset tehokkaammin.
 
Jaa artikkeli