MacGregor ja Kongsberg Digital kehittävät fiksumpaa lastinkäsittelyä

Kehitystyötä tehdään Kongsberg Digitalin Vessel Insight -ratkaisun avulla.

Kongsberg Digital toimii sekä kaupallisen merenkulun että puolustuksen ja ilmailun alalla. Kuva: Kongsberg
Cargoteciin kuuluva MacGregor ja norjalaisen puolustusvälinekonserni Kongsbergin tytäryhtiö Kongsberg Digital kehittävät yhdessä MacGregorin olosuhteita seuraavaa ja huoltotarpeita ennakoivaa OnWatch Scout -palvelua. Kehitystyötä tehdään Kongsberg Digitalin Vessel Insight -ratkaisun avulla, joka kerää ja siirtää laadukasta dataa kustannustehokkaasti ja turvallisesti Kongsberg Digitalin Kognifai -alustalle.

Kumppanusten yhteistyön käynnistää OnWatch Scout -palvelun testaaminen ja data-analyysin hyödyntäminen MacGregorin lastinkäsittelynostureissa, jotka on asennettu pilottihankkeessa mukana oleville aluksille.

Lastinkäsittelyn digitalisaatiosta paljon etuja

MacGregorin digitaalisesta siirtymästä vastaava Dennis Mol sanoo, että älykkäämmästä lastinkäsittelystä on monia hyötyjä, joista vähäisin ei ole tietoturvan parantuminen.

– Olemme tyytyväisiä, kun yhteistyömme Kongsberg Digitalin kanssa laajenee. Pyrimme yhdessä nopeuttamaan digitaalisten palveluiden testaamista. Näin järjestelmiemme turvallisuus, saatavuus, tehokkuus ja yhteensopivuus kohentuvat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, Mol sanoo MacGregorin tiedotteessa.

Kongsberg Digitalin merenkulun digitaalisten ratkaisujen johtaja Vigleik Takle. Kuva: Kongsberg
Kongsberg Digitalin merenkulun digitaalisten ratkaisujen johtaja Vigleik Takle sanoo yhtiön etsivän MacGregorin kaltaisia maailmanluokan kumppaneita.
– Haluamme molemmat nopeuttaa digiteknologian tarjoamia mahdollisuuksia tukea merenkulkualan kehitystä turvallisemmaksi, tehokkaammaksi ja ympäristön kannalta kestävämmäksi, Tackle toteaa.
Kongsbergilla on puolen tuhatta merenkulun it-osaajaa
Kongsberg Digital toimittaa seuraavan sukupolven ohjelmistoja ja digitaalisia palveluita asiakkailleen merenkulkualalla, öljy- ja kaasuteollisuudessa, uusiutuvan energian alalla sekä yleishyödyllisille palveluille. Yhtiön palveluksessa on yli 500 ohjelmistoasiantuntijaa, joilla on on alan johtavaa osaamista esineiden internetiin, älykkääseen dataan, tekoälyyn, merenkulun simulaatioihin ja autonomisiin toimintoihin liittyen.
Kongsberg Digital kuuluu kansainväliseen Kongsberg -konserniin, joka toimii sekä kaupallisen merenkulun että puolustuksen ja ilmailun alalla. Emo-Kongsbergillä on 11 000 työntekijää yli 40 maassa.
MacGregor taasen  on osa pörssiyhtiö Cargotecia, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli noin 3,3 miljardia euroa. Emo-Cargotec työllistää noin 13 000 henkilöä eri maissa.
MacGregor on älykkään merilastin ja kuormankäsittelyn johtava toimija, jonka valikoimaan kuuluvat vahvat MacGregor-, Hatlapa-, NMF-, Porsgrunn-, Pusnes-, Rapp-, Triplex- ja TTS-tuotteet, -palvelut ja -ratkaisut. Yhtiön asiakkaita ovat laivanrakentajat, varustamot ja operaattorit.
Jaa artikkeli