Meriaura Group valmistelee 100 % hiilineutraaliuteen tähtäävää kuljetuskonseptia – Meriaura ja VG-Shipping yhdistyvät saman brändin alle

Hiilineutraali konsepti perustuu hybridipropulsioon, joka yhdistää kestävästi tuotettua bioöljyä ja akkuteknologiaa.

Uusiutuvaan energiaan ja akkuihin perustuvaa sähköpropulsiota hyödyntämällä tähdätään mahdollisimman lähelle täyttä kasvihuonekaasuneutraaliutta. Konseptikuva: Meriaura

Meriaura Group kertoo aloittaneensa sata prosenttiseen hiilineutraaliuteen tähtäävän kuljetuskonseptin valmistelun ja suunnittelutyön.

– Meriaura Groupin tavoitteena on vuonna 2024 tuoda markkinoille ensimmäinen uusiutuvaan energiaan perustuva kuljetuskonsepti sitten suurten purjelaivojen aikakauden, Meriaura Groupin konserninjohtaja Jussi Mälkiä toteaa.

Konsepti perustuu hybridipropulsioon, joka yhdistää kestävästi tuotettua bioöljyä ja akkuteknologiaa. Energiaratkaisujen kehittämisen lisäksi on tarkoitus automatisoida lastinkäsittelyprosessi sekä muita toimintoja ja hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia laajalti.

Mälkiän mukaan kuljetusketjun konseptisuunnittelu on hyvässä vauhdissa, mutta kaikkia yksityiskohtia ja kaupallista toimintamallia ei ole vielä lyöty lukkoon.

Konseptia suunnitellaan erityisesti järvi-, kanava- ja merifeeder-liikenteeseen, ja sitä on tarkoitus pilotoida Saimaalla.

– Saimaa on täydellinen pilotointialue konseptillemme. Alueen voimakas ja edistyksellinen teollisuus tarvitsee selkeän kuljetusväylän, jonka kanavasulkujen pidentäminen mahdollistaa. Tulevaisuuden kilpailussa tarvitaan kustannustehokas ja ympäristöystävällinen kuljetusketju varmistamaan Saimaan alueen elinvoimaisuus.

Yritys yhdistää hankkeessa aiemmin opittuja asioita yhtiöryhmän toteutuneista bioöljyprojekteista. Lisäksi uusiutuvaan energiaan ja akkuihin perustuvaa sähköpropulsiota hyödyntämällä tähdätään mahdollisimman lähelle täyttä kasvihuonekaasuneutraaliutta.

Meriaura ja VG-Shipping yhdistyvät saman brändin alle

Meriaura Group kertoo myös, että jatkossa markkinoinnissa ja viestinnässä käytetään Meriaura ja Meriaura Group nimeä, vaikka juridisesti VG-Shipping ja Meriaura säilyvätkin omina yhtiönään.

– Uusi brändi-identiteetti kuvastaa Meriaura Groupin visiota olla ympäristöystävällisen, innovatiivisen ja ratkaisuhakuisen varustamo- ja merikuljetuspalvelun johtava suunnannäyttäjä. Toimimme ulospäin yhtenä organisaationa, minkä vuoksi olemme tehneet joitain muutoksia organisaatiorakenteeseen ja tarkennuksia yksittäisiin toimenkuviin. Muutoksilla haluamme vahvistaa asiakasnäkökulmaa sekä Meriaura Groupin kaupallisia toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä, yhtiön tiedottaa.

Uudistus kattaa yhtenäisen logon ja visuaalisen ilmeen. Jatkossa molemmat yhtiöt löytyvät meriaura.fi sivustolta.

– Myös eri some-kanavissa olemme jatkossa nimellä Meriaura Group. Myös sähköpostiosoitteemme ovat jatkossa koko organisaatiolla meriaura.fi-loppuisia.

VA

Jaa artikkeli
millog