Meriklusteri herätti keskustelua SuomiAreenalla

Pori tarjosi parasta kesäsäätä ja aurinkoista tunnelmaa tämän vuoden SuomiAreenalle. Meriklusteri toimijat edustivat yhteisellä ständillä SuomiAreenan kansalaistorilla tavoitteena nostaa meriklusterin näkyvyyttä.

Kuvassa aurinkoisissa tunnelmissa Suomen Varustamoiden työmarkkinajohtaja Maija Mattila ja Suomen Satamien toimitusjohtaja Piia Karjalainen.

Meriklusteri oli valinnut teemakseen ”Suomi on saari”, jolla kuvastetaan suurelle yleisölle Suomen viennin ja tuonnin lähes täydellistä riippuvuutta merikulusta. Lisäksi ständillä tuotiin esiin Suomen meriklusterin työllistämisvaikutusta ja työllistymismahdollisuuksia, liikevaihtoa, huoltovarmuutta ja alan osaamista.

SuomiAreena markkinoi itseään Suomen suurimpana yhteiskunnallisena festivaalina ja tunnelma oli sen mukainen. Meriklusterin ständillä kävi aamusta iltaan kuhina, ja meriala puhutti laajasti kävijöitä. Suomi on saari -väite toimi hyvänä keskusteluprovokaationa ja se herätti niin ihmetystä kuin hyviä väittelyitä, sekä muutaman silmienpyörityksenkin. Iso osa ständivieraista oli lapsia ja nuoria, ja heidän kanssaan syntyi hyviä juttutuokioita merialan työpaikoista, tuulivoimasta ja tietysti karkkibingon palkinnoista.

Keskusteluissa tuulipuistot ja huoltovarmuus nousivat toistuvasti esiin, ja kaikkea sävytti hyväntuulisuus ja yleisön kiinnostus alaa kohtaan.

Suomi-areena keräsi tänä vuonna yli 50 000 kävijää. Kävijämäärä kasvoi viime vuodesta viidellä tuhannella.

Osana Meriklusterin ohjelmaa oli sidosryhmille järjestetty opastettu kierros Porin Satamaan, jossa oppainamme toimivat sataman toimitusjohtaja Vesa Mäkilä ja satamaoperaattori Olmarin kaupallinen johtaja Juhana Köykkä. Saimme nähdä lähietäisyydeltä sataman päivittäistä toimintaa ja kuulla sataman tulevaisuuden suunnitelmista.

Meriklusteria edusti Porissa Suomen Varustamot ry, Meriteollisuus ry, Suomen Satamat ry ja Satamaoperaattorit ry, Suomen Vesitiet ry, ja Suomen Laivameklarit ry. Merenkulun Säätiö rahoitti tapahtumaan osallistumista. Kiitokset arvontaan lahjoitetuista risteilylahjakorteista Viking Linelle, Wasalinelle, Eckerö Linelle ja Finnlinesille.

Teksti ja kuvat: Isa Ilola ja Nilla Möller, Suomen Varustamot ry

Jaa artikkeli