Risteilybisnes luo 12 500 työpaikkaa Itämeren alueella

Itämerellä vierailee enemmän risteilymatkustajia kuin ikinä ennen ja nyt tämän toiminnan positiiviset vaikutukset on ynnäilty. Risteilybisnes työllisti yli 12 500 henkilöä ja alusten vierailut jättivät Itämeren alueelle 1,5 miljardia euroa viime vuonna.

Tuoreen tutkimuksen mukaan 1,5 miljardin euron kokonaisvaikutuksista noin 681 miljoonaa euroa syntyi suoraan laivamatkustajien ja miehistöjen kulutuksesta maissa sekä risteilyvarustamojen suorittamista maksuista Itämeren risteilykaupunkeihin. Tutkimuksen mukaan risteilymatkustajat vastaavat jopa 60 prosentista koko rannikkkoalueen matkailutuloista.
The European Impact Study -niminen raportti perustuu Cruise Balticiin kuuluvista 29 kaupungista ja kymmenestä maasta kerättyyn talousdataan. Vaikka Kiel, Riika ja Pietari eivät teknisesti ole Cruise Balticin jäseniä, on nämäkin kaupungit otettu mukaan tutkimukseen, jotta risteilyjen taloudellisista vaikutuksista koko alueelle saadaan tarkempi kuva. The European Impact Study -tutkimuksen on tehnyt konsulttiyhtiö G.P. Wild, MarEx kirjoittaa.
Tarjolla historiaa ja nykypäivän elämyksiä
Cruise Balticin toimitusjohtaja Claus Bødker alleviivaa Itämeren historiallisia perinteitä ja niiden vaikutuksia alueen matkailun tulevaisuuteen. Hänen mielestään juuri historia tekee Itämerestä ainutlaatuisen matkailukohteen kaikkialta maailmasta saapuville laivamatkustajille.
– Pidämme kiinni menneestä, mutta samalla työskentelemme jäsenkaupunkiemme kanssa nykypäivän palveluiden kohentämiseksi. Ponnistelemme tuottaaksemme vierailijoille parhaat mahdolliset elämykset ja matkailukokemukset. On hienoa, että kaikki indikaattorit osoittavat risteilyvierailuiden määrän kasvavan Itämerellä myös vuonna 2019, Bødker sanoo.
Jaa artikkeli