Risteilyvarustamot ottavat koronaviruksen tosissaan

Risteilyoperaattorit valmistautuvat koronaviruksen leviämiseen laivoille. Ensi vaiheessa on annettu ohjeita matkanjärjestäjille ja Norwegian Cruise Line on ensimmäisenä varustamona aloittanut matkustajien lämpömittaukset Kiinan satamissa. Yli 38 asteen kuumeessa ei pääse laivalle.

Norwegian Breakaway kesällä Itämerellä.

Koronavirus on uudentyyppinen virus, joka havaittiin Kiinan Wuhanissa viime joulukuussa. Sen jälkeen 17 ihmistä on kuollut ja noin 600 saanut tartunnan, mutta tilanne muuttuu koko ajan.

Hengitysteihin vaikuttava koronavirus kuuluu samaan virustyyppiin sars-viruksen kanssa. Sars (severe acute respiratory syndrome) johti noin 700 henkilön kuolemaan parisen vuosikymmentä sitten.

Yhdysvaltalainen Norwegian Cruise Line -varustamo on ottanut kaikkein suorasukaisimmat keinot virustartuntojen ehkäisemiseksi. Kiinassa matkustajien lämpö mitataan ja kuten sanottu, jos ruumiinlämpö ylittää 38 astetta Celsiusta tai 100,4 astetta Fahrenheitia, henkilö ei pääse laivalle.

Norwegianin laivoille eivät pääse myöskään ne matkustajat, jotka ovat kuukauden aikana käyneet Wuhanissa tai viettäneet siellä pidempiä aikoja, kertoo Ship Technology.

Astro Ocean Cruises on luvannut hyvittää koronavirukseen sairastuneiden risteilymatkustajiensa matkalippujen hinnat. Erityisen tarkkana varustamo sanoo olevansa tartunnan keskuksesta Wuhanista tulevien matkustajien kanssa.

Costa Cruises sanoo toimivansa eri satamissa viranomaisten kanssa yhteistyössä, jotta tartunnat saadaan rajattua. Myös Costa mittaa matkustajien lämpötiloja ja tutkii henkilöiden mahdollisia muita oireita.

Myös kansainväliset lentokentät kaikkialla maailmassa ovat alkaneet skannata Kiinasta, mukaan lukien Hongkongista, saapuvia lentomatkustajia koronaviruksen varalta, Reuters kirjoittaa.

Koronavirus on jo pudottanut suurimpien risteilyvarustamoiden kuten Royal Caribbeanin, Norwegianin ja Carnivalin osakekursseja.

Jaa artikkeli