Ruotsin suurin sähkölautta ajaa Danfoss Editronin kyydillä

Ruotsissa otetaan piakkoin käyttöön länsinaapurin suurin sähköllä toimiva matkustaja-autolautta. Aluksen hybridisähköiset voimalaiteratkaisut on toimittanut tanskalaisen sähköalan jättiyhtö Danfossin suomalainen tytäryhtiö Danfoss Editron.

Kuva. Trafikverket
Tellus-nimisen aluksen tilaaja on Ruotsin liikennevirasto eli Trafikverket ja sähkölautan on rakentanut virolainen telakkayhtiö Baltic Workboats. Noin 100 metriä pitkän yhteysaluksen kapasiteetti on 297 matkustajaa ja 80 henkilöautoa.
Alus tulee liikennöimään yhdellä Ruotsin vilkkaimmista merireiteistä eli Gullmarsledenillä. Reilun merimailin mittainen Gullmarsleden yhdistää Uddevallan ja Lysekilin kunnat. Göteborgin luoteispuolella sijaitsevalla reitillä kulkee joka kuukausi yli 100 000 ajoneuvoa ja suurin osa liikenteestä on raskaita rekkoja.
Danfoss Editron on toimittanut Ruotsin suurimman hybridisähköisen aluksen voimalaite- ja propulsiojärjestelmät. Aluksen 12 räkkiin sijoitettujen Corvus-akkujen yhteinen kapasiteetti on 949 kWh.

Pääsääntöisesti Tellus liikkuu merellä täysin sähköisellä moodilla. Akut ladataan toistaiseksi maissa ja yöaikaan, mutta akkuja voidaan ladata myös merellä dieselkoneiden kautta. Tämä järjestely on kuitenkin väliaikainen ja se jatkuu siihen saakka, kunnes satamien automaattiset latausjärjestelmät valmistuvat.
Tellus on varustettu myös EDITRON -hallintajärjestelmällä, jonka avulla aluksen päällikkö voi valvoa voimalaitteiden kuormitusta ja optimoida polttoaineen kulutuksen kulloisellekin ajotavalle eli täyssähköiselle tai hybridi-sähköiselle moodille sopivaksi.
Merenkulku sähköistyy ja samalla puhdistuu
Danfoss Editronin projektipäällikkö Jani Hintikka pitää merenkulun sähköistymistä kansainvälisenä trendinä, jonka päämääränä on lopulta koko meriliikenteen päästöttömyys.
– Samankaltaisia aluksia käytetään jo Suomessa ja Norjassa. Olemme iloisia siitä, että myös Ruotsi lähtee nyt mukaan päästöttömän merenkulun kehittämiseen. EDITRONin avulla voimme tarjota joko täysin sähköisiä tai hybridiratkaisuja kaiken tyyppisiin yhteysaluksiin ja lauttoihin, Hintikka sanoo.
Kuten Navigator kertoi, kesän alussa Danfoss Editron Oy toimitti sähkömoottoriratkaisut myös maailman vahvimmaksi kutsuttuun sähköllä toimivaan yhteysalukseen, tanskalaiseen e-ferry Elleniin.
Trafikverketin ympäristöasioista vastaava Peter Peterberg sanoo, että Ruotsi aikoo tilata lisää täysin sähköisiä aluksia ja päivittää vanhoja yhteysaluksia hybridisähköisillä ratkaisuilla. Nämä sopivat Ruotsin hallituksen pitkän tähtäyksen tavoitteeseen eli merenkulun nollapäästöihin vuoteen 2045 mennessä.
Jaa artikkeli