Saimaan kanava jälleen auki

Saimaan kanavan kaikkien kahdeksan alaportin uusiminen on valmistunut aikataulussa ja kanava avautui liikenteelle perjantaiaamuna. Väyläviraston mukaan uudet portit sopivat paremmin nykyiselle talviliikenteelle.
Väylän yksikön päällikkö Tero Sikiön mukaan vuonna 2016 aloitettu sulkuremontti on nyt saatu päätökseen. Huhti-toukokuussa tehtyjen koekäyttöjen jälkeen koko kanava on taas avoin liikenteelle.

Kuva: Kari Martiala
–  Alkuperäiset portit rakennettiin 1960-luvulla eivätkä ne oikein enää soveltuneet nykyisen kaltaiselle talviliikenteelle. Uudet portit ovat kestävämpiä ja edeltäjiään helpompia huoltaa, Sikiö sanoo tiedotteessa.

43 kilometriä pitkä Saimaan kanava on tärkein Suomen kanavista. Kanava yhdistää Saimaan Suomenlahteen, ja kanavasta lähes puolet sijaitsee Venäjältä vuokratulla alueella. Kanavan kahdeksaa sulkua ohjataan Mälkiän ja Brusnitchnoen kaukokäyttökeskuksista.

Saimaan kanava on avoinna veneilylle koko veneilysesongin ajan ympäri vuorokauden. Kanavan kaikki kahdeksan sulkua ovat mitoiltaan ja tekniikaltaan samanlaisia. Suurin laivakoko on 82,5 x 12,6 x 4,35 metriä ja alikulkukorkeus 24,5 metriä.

Jaa artikkeli