Silja Symphony palaa Helsinki-Tukholma-reitille 1,5 vuoden tauon jälkeen

Ruotsiin pääsee matkustamaan Suomesta ilman todistuksia, testejä tai karanteenia. Suomeen pääsee kahdella rokotteella palaamaan vapaasti ilman testejä tai karanteeneja. Lapset eivät tarvitse todistuksia tai testejä.

Kuluneen kesän aikana Silja Symphony teki yhteensä 24 Ruotsin sisäistä risteilyä. Kuva: Tallink Silja

Silja Symphonyn ensimmäinen lähtö on Tukholmasta perjantaina 27.8.2021 ja Helsingistä lauantaina 28.8.2021.  Sisaralus Silja Serenade palasi reitille elokuun alussa.

Liikennöinti Helsinki-Tukholma-reitillä keskeytyi koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoituksien takia..

– Huomaamme matkojen varausmäärissä sekä nettisivujemme vierailumäärissä piristymisen merkkiä. Uskomme, että nyt kun yhä isompi osa suomalaisista on saanut kaksi rokotetta, uskaltavat hekin matkustaa ruotsalaisten, virolaisten ja muiden eurooppalaisten tapaan, Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults sanoo yhtiön lehdistötiedotteessa.

Kesällä molemmat laivat tekivät risteilyjä kotimaisiin kohteisiin: Silja Serenade liikennöi Helsingistä Maarianhaminaan tehden Päivä Maarianhaminassa -risteilyitä ja Silja Symphony teki risteilyjä Tukholmasta Visbyhyn, Ystadiin ja Höga Kustenille.

Pohjoismaalaiset saavat matkustaa vapaasti Ruotsiin

– Nyt jos koskaan pitäisi risteillä tai tehdä päivämatka Tukholmaan tai Tallinnaan! Kohteissa ja laivoilla on todella rauhallista. Etäisyyttä muihin matkustajiin on isoilla laivoillamme helppo pitää. Suomalaisilla on patoutunutta matkustustarvetta ja lyhytkin irtiotto arjesta naapurimaihin piristää alkavaa syksyä, Schults toteaa.

Ruotsiin pääsee matkustamaan Suomesta ilman todistuksia, testejä tai karanteenia.

Suomeen pääsee kahdella rokotteella palaamaan vapaasti ilman testejä tai karanteeneja.  Samoin, jos olet sairastanut koronaviruksen 6 kuukauden sisällä, voit palata kotiin vapaasti. Jos olet saanut vain yhden koronarokotteen, käy koronatestissä 72–120 tuntia matkasi jälkeen, vaikka olisit oireeton. Jos et ole saanut rokotetta etkä sairastanut koronaa, sinun tulee mennä koronatestiin heti terminaalissa tai kotikunnassasi 24 tunnin sisällä maahan saapumisen jälkeen sekä uudestaan 72-120 tuntia matkasi jälkeen. Maksuttomat testit voi varata Finentryn kautta.

Vuonna 2006 sen jälkeen syntyneet lapset eivät tarvitse koronatestejä tai -todistuksia.

Jos et käy lainkaan maissa Tukholmassa, voit palata kotiin vapaasti.

VA

 

Jaa artikkeli
navigate