Tallink-konsernin kaikilla reiteillä matkusti yhteensä 1 238 871 matkustajaa, mikä on 1,2 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Julkaistujen matkustajatilastojen mukaan matkustajamäärät kasvoivat yhtiön kaikilla reiteillä.
Suomi-Viro-reitillä matkusti 641 484 matkustajaa, mikä on 1,3 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Vastaava kasvuprosentti nähtiin Suomi-Ruotsi-reitillä, jossa matkusti yhteensä 380 233 matkustajaa.
Uusi matkustajaennätys tehtiin myös Ruotsi-Viro-reitillä, jossa matkusti yhteensä 119 398 matkustajaa sekä Ruotsi-Latvia-reitillä, jossa oli yhteensä 97 756 matkustajaa heinäkuussa.
Kuljetettujen rahtiyksiköiden määrässä tehtiin myös kaikkien aikojen ennätys. Yhtiö kuljetti 29 967 rahtiyksikköä heinäkuussa, mikä on 1,1 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Myös kuljetettujen ajoneuvojen määrä kasvoi ja yhtiö kuljetti yhteensä 155 297 ajoneuvoa, mikä on prosentin enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2018.
– Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että heinäkuu, sesonkimme korkein piikki, olisi mahdollisimman onnistunut. Viime vuosina laivoja on mittavasti uudistettu, asiakaspalveluun on panostettu laajalti ja palveluja on kaikin tavoin parannettu. Nämä sekä monet muut matkustajakokemusta parantavat asiat vaikuttivat siihen, että rikoimme nyt ennätyksiä. Olemme erittäin tyytyväisiä myös siihen, että Euroopasta tulevien matkustajien määrä on kasvussa aasialaisten matkustajien tapaan. Itse asiassa laivamme ovat houkutelleet matkustajia maailman lähes jokaisesta maasta, iloitsee Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.
Heinäkuun matkustajatilastot paljastavat, että Tallink-konsernin laivoilla matkusti yli 170 eri kansalaisuutta ympäri maailmaa. Pääosa Tallink-konsernin matkustajista tulee kuitenkin kotimarkkinoilta eli Suomesta, Virosta, Ruotsista ja Latviasta. Aasialaisten matkustajien määrä jatkoi edelleen kasvua viime vuosien tapaan. Kasvua oli myös Euroopasta tulevien matkustajien määrässä. Matkustajia oli myös erikoisemmista maista kuten Uudesta Kaledoniasta, Guyanasta, Laosista, Bruneista, El Salvadorista, Mongoliasta ja monista muista maista.
Teksti: Vaula Aunola