Työmatkaliikenteen lipunmyynti käynnistyi

Työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne Suomen ja Viron välillä sallitaan 14.5. alkaen.

Rekkoja odottamassa ajovuoroa Eckerö Linen m/s Finlandialle Länsisatamassa aamulla 26.3.2020. Kuva: Eckerö Line

Eckerö Line

– Välttämättömän työmatkaliikenteen avaaminen on askel oikeaan suuntaan turvallisessa paluussa kohti normaalia liikennöintiä naapurimaidemme kanssa. Olemme avanneet lipunmyyntimme 5.5. sekä Finlandialle että Finbo Cargolle. Aluksemme liikennöivät toistaiseksi poikkeusaikataululla 18.6. asti, kertoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen yhtiön tiedotteessa.

Vapaa-ajanmatkustusta ei toistaiseksi suositella ja ulkoministeriön matkustusohjetta jatketaan tältä osin.

– Uskomme, että tulevana kesänä lähimatkailun suosio nousee. Odotamme, että voisimme kuljettaa silloin myös vapaa-ajan asiakkaitamme turvallisesti, Keronen kertoo.

Eckerö Line huolehtii matkustajien ja henkilökunnan turvallisuudesta laivoilla ja terminaaleissa seuraavien toimenpiteiden avulla:

 • Tehostetut siivouskäytänteet ja pintojen desinfiointi
 • Laivojen diginäytöillä muistutetaan käsienpesun tärkeydestä. Lisäksi infograafit samoilla näytöillä muistuttavat etäisyyden pitämisestä ja oikeasta tavasta yskiä hihaan
 • Laivojen palvelupisteillä ja kassoilla on lattiassa teippejä, jotka muistuttavat etäisyyden pitämisestä
 • WC-tiloissa on käsien kuivaamista varten paperisia käsipyyhkeitä
 • Käsidesiä on tarjolla palvelupisteillä
 • Laivoilla on myynnissä kasvomaskeja asiakkaille
 • Asiakaspalvelupisteissä ja kassoilla on pisarasuojat
 • Turvakuulutukset muistuttavat asiakkaita etäisyyden pitämisen tärkeydestä koko matkan ajan ja laivan saapuessa satamaan
 • Laivalla voi maksaa vain kortilla, käteistä ei voi käyttää

Tutustu laivojen liikennöintiaikatauluun: https://www.eckeroline.fi/aikataulu
Tutustu poikkeustilannetiedotteeseen ja ohjeisiin tästä: https://www.eckeroline.fi

Tallink

Tallink avasi lipunmyynnin tiistaina 5.5.2020 matkustajille, joilla on tarve matkustaa Suomeen. Tallink palauttaa myös samalla Star-pikalaivan Helsinki-Tallinna-reitille perjantaina 15.5.2020 viikonloppuliikenteen piikkejä varten.

Toukokuun aikana Star liikennöi seuraavan aikataulun mukaisesti:

15.5.2020 klo 13.30 Helsinki-Tallinna, klo 16.30 Tallinna-Helsinki, klo 19.30 Helsinki-Tallinna
17.5.2020 klo 16.30 Tallinna-Helsinki
20.5.2020 (Helatorstai) klo 13.30 Helsinki-Tallinna, klo 16.30 Tallinna-Helsinki, klo 19.30 Helsinki-Tallinna
24.5.2020 klo 16.30 Tallinna-Helsinki
29.5.2020 klo 13.30 Helsinki-Tallinna, klo 16.30 Tallinna-Helsinki, klo 19.30 Helsinki-Tallinna
31.5.2020 klo 16.30 Tallinna-Helsinki
Megastar jatkaa liikennöintiä Helsinki-Tallinna-reitillä normaalin aikataulun mukaisesti.

– Olemme tyytyväisiä Suomen hallituksen päätökseen, jonka johdosta monet Suomessa työskentelevät virolaiset voivat palata töihin tai perheensä luokse ensi viikosta lähtien. On selvää, että virustilanteen parantumisen myötä meidän on aloitettava talouden ja työelämän uudelleen käynnistäminen. On myös tärkeää asteittain ja hallitusti poistaa liikkumisen rajoituksia yhteiskunnan uudelleen käynnistämiseksi erityisesti Itämeren alueella, jossa olemme tiiviisti sidoksissa naapurimaihimme, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene yhtiön tiedotteessa.

Nõgenen mukaan Tallinkin ja Silja Linen laivat ovat valmistautuneet palvelujen asteittaiseen turvalliseen palauttamiseen, ja valmiina aloittamaan liikennöinnin turvallisesti. Yhtiö on jo tehnyt viime viikkoina tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa tämän saavuttamiseksi.

– On selvää, että matkustajien lukumäärä ei ole sama kuin ennen kriisiä, eivätkä kaikki laivamme palaa heti kaikille reiteille. Suomen hallituksen päätös on pieni askel eteenpäin ja me täällä Tallinkissa synkronoimme tietysti omat askeleemme hallitustemme päätösten mukaan, Nõgene lisäsi.

Matkustajat, joiden on matkustettava Suomeen työn puolesta tai muista välttämättömistä syistä, voivat ostaa matkalippuja Virosta ja Ruotsista Suomeen 14.5.2020 alkaville lähdöille Tallink-konsernin laivoille Megastar, Star, Baltic Princess ja Galaxy.

Tallink-konsernin laivoilla ja satamissa toteutettuja toimenpiteitä työntekijöiden ja matkustajien turvallisuuden varmistamiseksi:

 • Laivoilla ja terminaaleissa on desinfiointipisteitä tiukkojen hygieniasääntöjen noudattamiseksi.
 • Laivojen ja terminaalien pintoja puhdistetaan ja desinfioidaan perusteellisemmin ja tiheämmin.
 • Kaikki matkustajalaivat ottavat korkeintaan puolet laivan kokonaiskapasiteetista jokaisella lähdöllä, jotta laivalla on riittävästi tilaa ja 2 metrin etäisyys toisista matkustajista voidaan säilyttää.
 • Matkustajien etäisyyden pitämiseksi toisistaan, tehdään laivoilla, terminaaleissa ja käytävillä lattialle merkinnät ja seinille asetetaan kyltit.
 • Laivan kaupoissa ja ravintoloissa on asetettu asiakkaiden enimmäiskapasiteetti.
 • Helsinki-Tallinna-reitin laivoilla henkilöstö käyttää ruokailutiloissa (mukaan lukien keittiöt, ravintolat, kahvilat jne.) toistaiseksi suu-nenäsuojusta.

 

Viking Line

Yhtiön seitsemästä aluksesta neljä liikennöi Suomen, Ruotsin ja Ahvenanmaan sekä Viron välillä. Suomen mantereen ja Ahvenanmaan välillä voi edelleen matkustaa normaalisti.

– Olemme iloisia, että matkustusrajoituksia on asteittain alettu purkaa. Sallimalla välttämätön matkustus naapurimaiden välillä ylläpidetään yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja, mikä on erittäin tärkeää. Voimme toivoaksemme palata normaaliin liikennöintiin jo kesän korkeasesongiksi. Teemme läheistä yhteistyötä vastuuviranomaisten kanssa varmistaaksemme, että laivoillamme voi matkustaa turvallisesti. Odotamme lähimatkailun suosion kasvavan. Matkustus kohteisiimme halki kauniin saariston tulee uskoaksemme kokemaan renessanssin, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kertoo.

Viking Linen liikennöinti 31.5.2020 asti:

Turku–Ahvenanmaa–Tukholma

M/S Viking Grace ja M/S Amorella liikennöivät seuraavan aikataulun mukaisesti:

https://www.vikingline.fi/valitse-matka/aikataulut-yhteydet-satamiin/aikataulut/turku-maarianhamina-langnas-tukholma/

Maarianhamina–Kapellskär

M/S Rosella liikennöi Maarianhaminasta Kapellskäriin tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin seuraavan aikataulun mukaisesti:

https://www.vikingline.fi/valitse-matka/aikataulut-yhteydet-satamiin/aikataulut/maarianhamina-kapellskar/

Helsinki–Tallinna

M/S Gabriella liikennöi Helsingin ja Tallinnan välillä seuraavan aikataulun mukaisesti:

https://www.vikingline.fi/valitse-matka/aikataulut-yhteydet-satamiin/aikataulut/helsinki-tallinna/

Peruuntunut liikennöinti:

Liikennöinti Helsinki–Tukholma-reitillä on keskeytetty ainakin 31.5.2020 asti.

Risteilyliikenne Tukholmasta Maarianhaminaan M/S Viking Cinderellalla on keskeytetty ainakin 15.6.2020 asti.
Risteilyliikenne Viking XPRS:llä, joka normaalisti liikennöi Helsingistä Tallinnaan on keskeytetty ainakin 31.5.2020 asti.

Jaa artikkeli