Uusi alus Aalto Shippingille

Suomalainen Aalto Shipping Company aloitti toimintansa keväällä 2018. Varustamo hankki laivastoonsa alkuvuonna 2018 kaksi nykyaikaista jäävahvistettua kuivalastilaivaa ja aloitti liikennöinnin niillä Suomen lipun alla. Syyskuussa varustamolle siirtyy uusi jäävahvistettu alus m/v Airisto, entiseltä nimeltään Ara Amsterdam.

Aalto Shippingin uusi alus m/v Airisto vielä Ara Amsterdam -nimisenä. Kuva Vesselfinder

Uusi jäävahvistettu alus siirtyy syyskuussa Aalto Shipping Companyn omistukseen ja se on rahdattu lokakuusta lähtien useaksi vuodeksi. Alus operoi pääsääntöisesti Itämerellä ja Pohjanmerellä ja se on hyvä lastikapasiteetiltaan sekä selviytyy hyvin vaikeissakin Itämeren jääolosuhteissa. Alus saa uuden nimen Airisto ja myös tämän aluksen perässä liehuu Suomen lippu, kotipaikkanaan Turku. 

”Olemme iloisia, että taas lisäämme Suomen lipun alla olevaa tonnistoa. Haluamme vahvistaa suomalaista merenkulkua ja tämä kolmas alus sopii hyvin vahvistamaan yhtiön tonnistoa. Hankinnan lähtökohtana on ollut asiakkaalle sopiva alus. Alus on rakennettu 2000-luvulla Hollannissa ja on erinomaisessa kunnossa.” Aalto Shipping Company Oy:n toimitusjohtaja Tatu Laurila kertoo. 

Taaleri asiakkaineen omistaa Aalto Shipping Company varustamon yhdessä toimivan johdon kanssa. Taaleri on pääomittanut omistuksensa Aalto Shipping Company -varustamossa kanssasijoittamisen konseptillaan, jossa yhtiö sijoittaa asiakkaidensa rinnalla omasta taseestaan. 

 

 

 

Jaa artikkeli
Stena Banneri