Viking Line ja Gotlandsbolaget muodostavat yhteisyrityksen

Yhteisyrityksen tarkoitus on tarjota risteilyjä M/S Birka Stockholmilla Tukholmasta Maarianhaminaan ja Tukholmasta Maarianhaminan kautta Visbyhyn.

Birka Stockholm Kuva: Chris Wood

Viking Line aloittaa yhteistyön Gotlandsbolagetin kanssa. Yhtiöt muodostavat yhteisyrityksen, jonka tehtävänä on kehittää ja tarjota risteilyjä M/S Birka Stockholmilla Tukholmasta Maarianhaminaan ja Tukholmasta Maarianhaminan kautta Visbyhyn. Tavoitteena on aloittaa risteilytoiminta keväällä 2024.

Gotlandsbolaget osti maaliskuussa 2023 M/S Birka Stockholmin 38 miljoonan euron kauppahinnalla, ja nyt on sovittu, että 50 prosenttia aluksesta myydään Viking Linelle 19 miljoonalla eurolla, mikä rahoitetaan Viking Linen kassasta.

M/S Viking Cinderella, joka liikennöi tällä hetkellä risteilyjä Tukholmasta Maarianhaminaan, siirtyy Helsinki–Maarianhamina–Tukholma-reitille kevään 2024 aikana.

– Olemme iloisia saadessamme tilaisuuden tehdä yhteistyötä suuresti kunnioittamamme Gotlandsbolagetin kaltaisen menestyneen varustamon kanssa. Uskomme, että yhteinen panostuksemme tähän liikenteeseen tulee edelleen vahvistamaan Tukholmasta tarjottavaa risteilytuotetta, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses sanoo.

– Pyrimme laajentamaan Gotlandsbolagetin tarjontaa myös risteilymatkoihin Gotlannin liikenteen ja muun tarjontamme lisänä, ja mikä voisi olla tähän tarkoitukseen parempi kumppani kuin Viking Line, jolla on pitkä kokemus Itämeren risteilyistä. Näemme yhteistyön fantastisena mahdollisuutena, jossa hyödynnetään sekä meidän että Viking Linen kokemusta ja osaamista, Gotlandsbolagetin toimitusjohtaja Håkan Johansson puolestaan toteaa.

Yhteistyön alustava sopimuskausi on viisi vuotta mahdollisuudella jatkamiseen. Kaupan toteuttaminen ja uuden yhteisyrityksen perustaminen edellyttävät Ruotsin kilpailuviraston hyväksyntää. Uuden yhtiön kotipaikka on Tukholma, ja toimitusjohtajaksi tulee Susanne Kaarnimo-Knight.

Päivitys 23.8. Ruotsin kilpailuvirasto hyväksyy yhteistyön Gotlandsbolagetin ja Viking Linen välillä.

Vaula Aunola

Gotlandsbolaget ostaa M/S Birka Stockholmin Rederiaktiebolaget Eckeröltä noin 38 miljoonalla eurolla

 

Jaa artikkeli