Viking Line on maailman ensimmäinen covid-19:n hallinnasta DNV GL:n toimesta verifioitu varustamo

Viking Line on ensimmäisenä varustamona maailmassa saanut luokituslaitos Det Norske Veritas Germanischer Lloydin (DNV GL) My Care -menetelmän mukaisen verifioinnin. Verifiointi koskee yhtiön kaikkia seitsemää alusta sekä toimintoja kuudessa terminaalissa.

DNV GL:n My Care -verifioinnilla Viking Linen tartuntatautien leviämistä ehkäisevä toiminta saa kolmannen osapuolen laadunvarmistuksen ja valvonnan.

Viking Line on ensimmäinen varustamo maailmassa, jolle verifiointi myönnetään. Verifiointi kattaa Viking Linen kaikki alukset sekä terminaalit Tukholmassa, Kapellskärissä, Maarianhaminassa, Turussa, Tallinnassa ja Helsingissä. Matkustajat voivat lukea lisää My Care – Infection Prevention Ready -verifioinnista verkossa tai skannaamalla QR-koodin, josta löytyy lisätietoja DNV GL:n arvioinnnista.

– Olemme jo pitkään tehneet työtä tartuntatautien ehkäisemiseksi ja päätimme nyt hankkia kolmannen osapuolen arvioinnin covid-19-tautiin liittyvän työmme laadun varmistamiseksi, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kertoo yhtiön tiedotteessa.

Keskeinen osa varustamojen turvallisuustyötä ovat terveysohje ja tartuntatautimanuaali, joita käytetään ja päivitetään toiminnassa jatkuvasti. Covid-19-pandemian takia tätä työtä on nyt tehostettu ja laajennettu. Toimenpiteet alkavat jo terminaaleissa ennen laivaan nousua ja päättyvät laivasta poistuttaessa. Maahenkilökuntaa sekä alusten miehistöä informoidaan jatkuvasti vallitsevista käytännöistä ja siitä, mitä toimintatapoja ja suojavarustusta kulloinkin käytetään.

– Haluamme onnitella Viking Linea My Care -verifioinnista. My Caren soveltaminen saa aikaan luottamusta tartuntatautien ehkäisemisessä. Se osoittaa myös Viking Linen vahvan sitoutumisen HSE (Health, Security, Environment) -prosessiensa jatkokehittämiseen. Kolmannen osapuolen suorittama arviointi antaa vakuutuksen siitä, että on tehty oikeita toimenpiteitä tarkoituksena suojata ihmisiä, toimia läpinäkyvästi sekä kasvattaa luottamusta matkustajien ja muiden sidosryhmien parissa, DNV GL – Business Assurancen CEO Luca Crisciotti sanoo.

MyCare -laatutodistus

DNV GL on maailman johtava globaali toimija arviointi- ja sertifiointialalla ja toimii yli 100 maassa. DNV GL:n My Care myy arviointipalveluita sen varmistamiseksi, että infektioriskien hallinta on yrityksen toiminnan ytimessä. DNV GL:n itse kehittämä My Care -menetelmä arvioi yrityksen riskienhallintajärjestelmän ja soveltaa sairaalatasoisia standardeja ja järjestelmiä.

VA

Jaa artikkeli
navigate