Viking Sun seilaa Guinnessin ennätystenkirjaan

Risteilyalus m/s Viking Sun on lähtenyt maailman tähän asti pisimmälle risteilylle, jota amerikkalainen omistajavarustamo Viking Cruises markkinoi nimellä ”Ultimate World Cruise.” Maapallon 245 vuorokauden aikana kiertävä reissu alkoi ja se myös päättyy nollameridiaanille Lontoon Greenwichiin.

Kun maailmanympäripurjehdukset tavallisesti kestävät kolme tai neljä kuukautta, käyttää Viking Sun omalla retkellään hyvinkin kaksi kertaa pidemmän ajan. Idästä länteen päin tehtävän ennätysmatkan aikana Viking Sun käy 51 maassa ja 111 satamassa kuudella mantereella. Alus viettää vähintään yhden yön 23 satamassa.

Kun alus palaa Lontooseen, kustannusyhtiö Guinnessin odotetaan hyväksyvän sen saavutuksen ennätystenkirjaan maailman pisimpänä risteilynä.

Laivalla vain täysi-ikäisiä risteilyvieraita

Viking Cruisesin maailmanympärimatkojen hinnat alkavat 93 000 dollarista. Hintaan sisältyvät juomien ja ruokien lisäksi bisnesluokan lentoliput Lontooseen ja takaisin sekä maissa tehtävät retket. Alle 18-vuotiaita mukaan ei kuulemma ole otettu.

– Nyt esittelemämme Ultimate World Cruise -tuote on koko risteilyalan kattavin matkapaketti, joka tarjoaa asiakkaillemme ainutlaatuisia elämyksiä, Viking Cruisesin hallituksen puheenjohtaja ja pitkän linjan varustamojohtaja Torstein Hagen sanoo.

M/s Viking Sun uusi, vuonna 2017 Fincantierin telakalla Anconassa valmistunut 47 842 gt:n risteilyalus. Aluksen kaikista 265 sviitistä on merinäköala ja kaikkiaan laivalle mahtuu 930 risteilyvierasta. Lisäksi Viking Sun on suhteellisen pieni laiva, sillä sen päämitat ovat: pituus 228 metriä, leveys 29 metriä ja syväys 6,4 metriä. Kokonsa ansiosta alus voi vierailla useammissa satamissa kuin muiden varustamoiden megalaivat.

Kilpailijoista poiketen Viking Cruisesin Star-luokan alukset on varustettu mieluummin kylpylöillä, kirjastoilla ja teattereilla kuin vesiliukumäillä, jäähalleilla tai kiipeilyseinämillä, The Maritime-Excutive kirjoittaa.

 

 

 

 

Jaa artikkeli