Wallenius Wilhelmsen peruuttaa osingot, riisuu kymmenen laivaa ja romuttaa neljä

Yksi maailman suurimmista uusien autojen kuljettajista, Wallenius Wilhelmsen, totesi maailman muuttuneen dramaattisesti kahden viime viikona aikana.

Kuva: Wallenius Wilhelmsen

Wallenius Wilhelmsen, yksi maailman suurimmista uusien autojen kuljettajista, on ilmoittanut peruuttavansa osingonjaon viime vuodelta ja riisuu kymmenen alusta pois liikenteestä laskeneen kysynnän takia.

Yhtiön perinteisiin on aina kuulunut ajaa alukset loppun saakka eikä jälleenmyydä niitä second-hand-markkinoille. Nyt on samalla tehty neljän vanhemman aluksen romutuspäätös.

Oslon pörssiin listattu Wallenius Wilhelmsen oli alkujaan ehdottanut 60 miljoonan dollarin osingnjakoa. Yhtiö operoi 125 autojenkuljetus- tai ro-ro alusta.

– Maailman on muuttunut dramaattisesti kahden viime viikona aikana, yhtiön pääjohtaja  Craig Jasienski totesi yhtiön tiedotteessa ja lisäsi, että tilanne voi jatkua pitkäänkin.

– Keskittymisemme viime vuosina synergiahyötyihin ja kustannustehokkuuteen on varmistanut meille hyvän likviditeetin, mutta ennakoimme jo välittömästi kehitystä varmistamalla kassatilannetta.

teksti: Mikko Niini

Jaa artikkeli