17.06.2021

Satamapäivät koolla syksyllä

Satamapäivät järjestetään 15-16.9. valloittavassa Turussa. Tiedossa on perinteen mukaisesti kiinnostavia puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja mutta ennen kaikkea verkottumista eri sidosryhmien kanssa ja mukavaa yhdessäoloa.

Kuva: Turun kaupunki

Satamapäivillä on vuosikymmeniä pitkä historia tapahtumana, joka kokoaa alan johdon ajankohtaisten kansallisten ja kansainvälisten teemojen äärelle. Satamapäivät kiertävät eri puolilla Suomea, pohjoisesta etelään ja lännestä itään. Päivien historiassa on pidetty seminaaria myös laivalla vieraillen Pietarissa, Tallinnassa ja Tukholmassa. Viimeisten viiden vuoden aikana Satamapäivien järjestelyistä ovat vastanneet Suomen Satamaliiton ohella Satamaoperaattorit ry.

Uusimuotoiset satamanpitäjien ja -operaattoreiden yhteiset Satamapäivät ovat kiertäneet Kokkolassa, Raumalla, Lappeenrannassa sekä Raahessa ja Kalajoella. Vuonna 2018 Lappeenrannassa pidetty tapahtuma oli Satamapäivien historian ensimmäinen sisävesisataman isännöimä. Lappeenrannassa erikoisuutena oli illallisristeily kanavalla, mikä tuntui kiinnostavan kovasti osallistujia. Monelle merisatamien edustajalle kanavaelämys oli ensimmäinen.

Satamapäivien perinteisiin kuuluu luonnollisena osana satamavierailu, joka on vuoroin toteutettu maapuolen kierroksena tai vesitse. Aivan viime vuosina on käyty tutustumassa myös suomalaiseen huippuosaamiseen paikallisessa teollisuuslaitoksessa tai yliopistolla.

Satamapäivät ovat valtakunnallinen, ainutlaatuinen tapaaminen, jonka myös hallinnon virkamiehet ja päättäjät ovat löytäneet.

Koronavuoden jälkeen odotusarvo on, että olemme jälleen runsaslukuisina koolla Turussa. Tuolloin keskustelemme sujuvista kuljetusketjuista, tulevaisuuden liikennepolitiikasta sekä vastuullisuudesta kilpailuetuna liikenteen vihreässä murroksessa. Jälkimmäisen päivän teemoittelu on rakennettu uusien uhkakuvien, Itämeren lisääntyneiden jännitteiden ja satamien yhteisen varautumisen varaan.

Turussa tavataan!

Lisätietoja

teksti: Annaleena Mäkilä

Jaa artikkeli
Freja