Broman Logistics kasvaa ja automatisoituu

Perheyritys Broman Group tunnetaan parhaiten Motonetin ja Varaosamaailman omistajana. Konsernin logistiikkayhtiö Broman Logistics taasen on yksi Vuosaaren sataman aggressiivisimmin kasvavista asiakkaista, joka kehittää logistiikkakeskuksiaan sekä Keravalla että Hyvinkäällä. Broman Group ja sen tytäryhtiöt ovat tänä syksynä terävöittäneet myös konsernin johtoa.

Broman Groupin toimitusjohtajana lokakuun alussa aloittava Antti Tiitola jatkaa uuden tehtävänsä lisäksi Broman Logisticsin toimitusjohtajana ja Broman Groupin hallituksen jäsenenä. Broman Logisticsin toimitusketjujohtajaksi on jo aiemmin nimitetty Petri Nietula. Konsernin yhtiöistä Motonet saa uuden toimitusjohtajan myyntijohtaja Toni Stigzeliuksesta ja Varaosamaailma yritysmyyntipäällikkö Mikko Vuolteesta.

Petri Nietulan mukaan toimitusketjujohtajia on Suomessa vielä aika vähän, mutta ammattinimike yleistyy yritysten logistiikkaketjuista vastaavien johtajien joukossa.

– Kuten titteli kuvaa, tehtäväni on vastata koko logistiikkaputkesta eli siitä, että tavarantoimitukset joka puolelta maailmaa tulevat Suomeen ja että tavarat siirtyvät kauppoihimme. Minulla on kaksi tiimiä, joista ensimmäinen hoitaa toimitusketjujen hallinnan ja toinen sisälogistiikan asiat kotimaassa, Nietula kertoo.

Anttilalta jäi hyvät tilat Keravalle

Broman Logisticsin kaksi suurta keskusvarastoa eli logistiikkakeskusta sijaitsevat Keravalla ja Hyvinkäällä ja molempien varalta yrityksellä on merkittäviä suunnitelmia. Varsinkin Keravalla riittää kasvun varaa, sillä Broman Group osti vuonna 2018 Keskolta Anttilan entisen keskusvaraston. Keravalla on 20 000 neliömetrin eli noin kahden jalkapallokentän verran tilaa laajentua. Myös Hyvinkäällä tonttia riittää laajentumiselle.

– Keravan suunnitelmat ovat osittain kesken, mutta tositoimiin pääsemme ensi vuoden puolella. Anttilan jäljiltä tilat ovat hyvät ja sieltä löytyy muun muassa 55 000 yksikön lava-automaatti, jonka aiomme pitää.

Nietulan mukaan lava-automaatti sijaitsee noin 30 metriä korkeassa rakennuksessa, jonne siis mahtuu lava poikineen varastoitavaksi. Keravalla suunnitelmiin kuuluu myös varastotilojen robotisointi ja automatisaation lisääminen.

Vuosaaren tavaravirrat kasvavat

Vuonna 2010 perustettu Hyvinkään logistiikkakeskus on vielä Keravaakin suurempi, kokonaista 43 000 neliömetriä.

– Hyvinkää on manuaalinen eli perinteinen keskusvarasto, jonka toimintaa aiomme myös kehittää. Sekä Hyvinkään että Keravan logistiikkakeskukset sijaitsevat erinomaisten yhteyksien päässä Vuosaaresta, jonne valtaosa konteistamme ja trailereistamme tulee. Vuosaaren satama toimii meidän kannaltamme hyvin ja liikenne sen kautta on kasvussa, Nietula kertoo.

Emoyhtiö Broman Group Oy on suomalainen autojen varaosa- ja tarvikekaupan yritys. Se on perustettu vuonna 1965 nimellä Pielisensuun Auto. Nykyisen nimensä yritys sai vuonna 2002. Joensuusta kotoisin olevalla konsernilla on toimintaa kaikkiaan 25:llä paikkakunnalla ja henkilöstöä sillä on noin 1 700.

Teksti Markku Pervilä

Jaa artikkeli