Fairway Forward – Suomen ja Ruotsin meriklustereiden uudenlainen yhteistyö alkoi

Yhteistyöhankkeen tarkoituksena on jakaa tietoa ja parhaita käytäntöjä ilmasto- ja ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi.

Fairway Forward on uusi yhteistyöhanke Suomen ja Ruotsin meriklustereiden välillä, jonka tarkoitus on jakaa tietoa ja parhaita käytäntöjä ilmasto- ja ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi.

Yhteistyön edistämistä varten järjestetään seminaari ja ”think tank”-tilaisuus Helsingissä 20.11.2019. Ohjelma tulee sisältämään muun muassa parhaiden käytäntöjen case-esittelyjä molemmista maista ja paneelikeskustelun, johon osallistuu alan huippujohtajia ja politiikkoja.

Merkittävä rooli yhteistyöstä on Helcom Green Teamillä, joka kokoontuu seuraavan kerran 3.9.2019 Donsön saarella Göteborgin edustalla, suuren Donsö Shipping Meet -tapahtuman yhteydessä.

– Megatrendit kuten digitalisaatio ja ilmastonmuutos muuttavat maailmaa, ja luovat suuria globaaleja haasteita merenkulkualalle. Haasteiden ratkaisemiseksi meriklusterin tulee tehdä yhteistyötä. Suomi ja Ruotsi ovat jo edelläkävijöitä uusien innovaatioiden ja ympäristöystävällisen merenkulun saralla, Suomen Meriklusterin puheenjohtaja ja Suomen Varustamoiden toimitusjohtaja Tiina Tuurnala toteaa.

– Fairway Forward on erinomainen alusta, jonka avulla voimme tiivistää yhteistyötä tehokkaiden ratkaisujen ja vihreän merilogistiikan tulevaisuuden kehittämiseksi, Tuurnala lisää.

Hankkeeseen osallistuvat organisaatiot ovat Svensk Sjöfart, Sveriges Hamnar, Suomen Varustamot, Suomen Satamaliitto, Meriteollisuus ry ja Satamaoperaattorit.

– Sekä ruotsalainen että suomalainen meriklusteri ovat esikuvia näihin kysymyksiin liittyen ja yhdessä tulemme olemaan entistä vahvempia ympäristöhaasteiden taklaamisessa. On tärkeää, että meillä on olemassa yhteinen alusta, jolle rakentaa yhteistyötä ja jakaa tietoa, osaamista ja haasteita, Svensk Sjöfartin toimitusjohtaja Rikard Engström sanoo.

Jaa artikkeli