HaminaKotka: Kazakstanin jättiprojektin investoinnit kasvavat 46 milj. euroon

HaminaKotka Satama Oy ja belgialainen Sarens Group N.V., maailmanlaajuisesti johtava nostureiden vuokrauspalveluihin, raskaisiin nostoihin ja teknisiin kuljetuksiin erikoistunut yritys solmivat syyskuussa 2016 sopimuksen merikuljetuksista HaminaKotka sataman kautta.

Projektissa on kyse erittäin suurikokoisten ja painavien moduulien (mitat 70 m x 16 m x 11 m, paino 1500-1800 t) kuljetuksista HaminaKotka sataman kautta Venäjän sisävesijärjestelmään ja edelleen Kazakstaniin. Projekti lisää huomattavasti Haminan satamanosan toimintaa vuoteen 2021 asti.

Nyt HaminaKotka Satama Oy ja Sarens ovat sopineet projektin merkittävästä laajentamisesta. Sarensin investoinnit hankkeen Haminan osuuteen kasvavat alkuperäisestä noin 20 miljoonasta eurosta reiluun 46 miljoonaan euroon. Lisäksi HaminaKotka Satama Oy on investoinut noin 3 miljoonaa euroa infrastruktuurin kehittämiseen Haminan satamassa. Laajennushankkeeseen kuuluu yhtenä osana myös, että HaminaKotka Satama Oy ostaa suoraan laiturin läheisyydestä suuren satamavaraston ja romuttaa sen tehdäkseen tilaa moduulien varastointia varten.

Kuljetukset koostuvat Haminaan saapuvista valtamerialuksista ja niiden lastin massiivisen satamakäsittelyn ja varastoinnin jälkeisistä jokiproomukuljetuksista Venäjän sisävesijärjestelmään. Sarens tuo projektin ajaksi Haminaan noin 150 omaa logistiikan asiantuntijaa. Lisäksi hanke tulee työllistämään arviolta noin 50 paikallista henkilöä logistiikan eri alueilla.

Hamina-Kotka alueen erinomainen logistinen sijainti, suuren sataman monipuolinen palvelutarjonta ja sataman kattavat mahdollisuudet kansainvälisen projektin menestykselliseen toteuttamiseen olivat keskeisiä tekijöitä sille, että Sarens päätyi valitsemaan kumppanikseen HaminaKotkan.

Jaa artikkeli
Stena Banneri