Helsingin Länsisatamaan rakennetaan 5G-verkko

Matkustajat saattavat päästä nauttimaan uusista nettinopeuksista jo syksyllä. Samalla testataan sopivaa toimintamallia 5G-rakentamiselle myös muiden matkustajaterminaalien osalta.

5G-verkko on tulossa Länsiterminaali 2:n sisätiloihin ja Länsisataman ulkoalueille.

Helsingin Satama ja Elisa ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen 5G-teknologian tuomiseksi laivamatkustajien käyttöön Helsingin Länsisatamassa.

Tavoitteena on ottaa syksyn 2019 aikana käyttöön kaupallinen 5G-verkko Länsiterminaali 2:n sisätiloihin ja Länsisataman ulkoalueille. Samalla selvitellään sopivaa toimintamallia sisätilojen 5G-peiton rakentamiselle myös muiden Helsingin matkustajaterminaalien osalta.

– Tällä yhteistyöllä pyrimme parantamaan matkustajien mobiiliyhteyksiä erityisesti terminaaleissa. Tämä on meille merkittävä avaus 5G-teknologian tuomisessa sataman terminaaleihin laajemminkin, toteaa Helsingin Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari Helsingin Sataman tiedotteessa.

5G-verkko voi olla jopa kymmenen kertaa nopeampi kuin 4G-verkko. Esimerkiksi videot, pelit, elokuvat ja muut suuret tiedostot pyörivät ja latautuvat 5G-verkkoa käyttävillä laitteilla paljon nopeammin.

– 5G-palveluiden kehittäminen ja -verkon rakentaminen erilaisiin tarpeisiin on äärimmäisen mielenkiintoista. Helsingin Länsiterminaalin kautta kulkee miljoonia matkustajia vuosittain, ja laivan lähdön odottelu voi olla mukavaa vaikkapa tv-sarjoja katsellessa tai pelejä pelatessa. 5G takaa tähän tarpeeseen huippunopeat yhteydet, Elisan liiketoimintajohtaja Eetu Prieur kertoo.

–Tutkimme ja kokeilemme yhdessä Helsingin Sataman kanssa, millaiset uudet teknologiaa hyödyntävät palvelut voisivat kiinnostaa terminaalissa asioivia laivamatkustajia ja miten asiakaskohtaisia privaattiverkkoja voi hyödyntää Helsingin Sataman omiin sovelluksiin, Prieur jatkaa.

 

Jaa artikkeli