Kotkaan nousee moderni selluterminaali UPM:n liikennettä varten

HaminaKotkan Satama, Steveco ja UPM ovat sopineet maailmanluokan selluterminaalin rakentamisesta Kotkaan Mussalon sataman länsiosan uudelle D-alueelle. HaminaKotkan Satama investoi alueen infraan noin 30 miljoonaa euroa. Uudelle alueelle rakennetaan noin 20 hehtaarin suuruinen kenttä sekä 220 metriä laituria ja varasto.

Stevecon uusi halli rakenteilla Kotkaan. Kuva Sari Turkkila.

Steveco rakentaa Mussaloon 20 000 neliömetrin terminaalin, jonka mitat ovat 400 metriä kertaa 50 metriä. Investoinnin arvo on 8,5 miljoonaa euroa. Terminaalin odotetaan olevan toiminnassa vuodenvaihteeseen mennessä ja laituri valmistuu vuoden 2019 keväällä. Uusi terminaali tarjoaa korkealaatuiset tilat ja sijaitsee rautatieyhteyksien päässä.

Sellua myös kontteihin pakattuna

Hankkeen taustalla on UPM:n päätös keskittää Kaukaan ja Kymin sellutehtaiden meriliikenne Kotkaan. Viime vuosina UPM on investoinneilla kasvattanut Kymin ja Kaukaan sellutehtaiden vuosituotantokapasiteettia yhteensä 370 000 tonnilla.

Mussalon satamasta sellua on mahdollista lähettää maailmalle sekä konventionaalisissa laivoissa että konteissa.

Nyt tehty pitkäaikainen sopimus koskee sellukeskuksen ensimmäistä vaihetta. Tavoitteena on, että keskus laajenee myöhemmin. Tulevaisuudessa alueelle on mahdollista rakentaa lisää varastoja ja noin 500 metriä laituria.

Jaa artikkeli
Paroc Banneri