Rauanheimo ja HaminaKotka Satama sopivat Mussalon bulkterminaalin laajennusinvestoinneista

Rauanheimon suunnitelma on nostaa asteittain Mussalon bulkterminaalin vuosikapasiteettia nykyisestä reilusta miljoonasta tonnista kolmeen miljoonaan tonniin.

Rauanheimo toimii 7 satamassa ja on Suomen suurin kuivabulk-operaattori. Kuva: Rauanheimo

Rauanheimo ja HaminaKotka Satama Oy ilmoittivat tänään Mussalon bulkterminaalin laajennusinvestoinneista.

Rauanheimo investoi nykyisen infrastruktuurin lisäksi uuteen rautatievaunujen purkuterminaaliin sekä sitä palveleviin uusiin raiteisiin, jotka rakennetaan yhteistyössä HaminaKotka Satama Oy:n kanssa. Investoinneilla Rauanheimo haluaa vahvistaa Mussalon terminaalin johtoasemaa sisävarastoa tarvitsevien kuivabulk-tuotteiden käsittelyssä.

Kesään mennessä Rauanheimo on investoinut varastoihin ja laitteisiin Mussalossa yli 17 miljoonaa euroa. Se pitää sisällään kuljetin-, nosturi-, pyöräkuormaaja- ja nosturikaluston lisäksi 30 000 m2 bulkvarastoa. M-1, M-3, M-4 ja M-5 varastot on jaettu erillisiin osastoihin, mikä mahdollistaa yli 100 000 tonnia erilaisia tuotteita varastoituna samaan aikaan. Rauanheimo toimii operaattorina myös M-6 ja M-5 varastoissa.

Kapasiteetti kolminkertaistuu

Rauanheimon suunnitelma on nostaa asteittain Mussalon bulkterminaalin vuosikapasiteettia nykyisestä reilusta miljoonasta tonnista kolmeen miljoonaan tonniin ja sen saavuttamiseksi uusi purkuasema raiteineen on merkittävässä roolissa.

– Yhteistyö HaminaKotka Satama Oy:n johdon ja investointien suunnittelu sataman teknisen osaston kanssa on ollut mutkatonta, mikä on ensiarvoisen tärkeää yhteisen tavoitteen eli lisäliikenteen saavuttamiseksi, Rauanheimon toimitusjohtaja Joakim Laxåback sanoo.

– Rauanheimo on dynaaminen satamaoperaattori, joka toimii laajalti eri puolella Suomea. HaminaKotka Satama Oy:llä on ollut ilo tehdä rakentavaa ja kehittävää yhteistyötä Rauanheimon kanssa jo usean vuoden ajan sekä Haminan että Kotkan satamanosissa. Nyt tapahtuva loikka vie HaminaKotka sataman bulkliikenteen uudelle tasolle, toteaa HaminaKotka Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Rauanheimo toteaa panostavansa jatkossakin paljon resursseja toimintojen kehittämiseen entistä tehokkaammiksi ja ympäristöystävällisiksi.

Rauanheimo on johtava satamaoperaattori ja Suomen suurin transitoliikenteen toimija, jonka asiakaskunta koostuu Venäjän transitoasiakkaiden lisäksi muun muassa Suomen suurimmista kaivos-, metsä- ja metalliteollisuuden tekijöistä.

teksti: Vaula Aunola

Jaa artikkeli