SA-TU Logistics suunnittelee uutta terminaalia Vuosaaren satamaan

Logistiikkayhtiö SA-TU Logistics ja Helsingin Satama ovat jo tehneet aiesopimuksen maa-alueen vuokrauksesta.

Alustavan suunnitelman mukaan reilun hehtaarin alueelle tulee kaksi erillistä terminaalia. Kuva: SA-TU Logistics

SA-TU Logistics ja Helsingin Satama allekirjoittivat kesäkuussa aiesopimuksen maa-alueen vuokrauksesta Vuosaaren sataman logistiikka-alueella. Logistiikkayhtiön tavoitteena on rakentaa alueelle uusi terminaali.

– Helsingin Satama ja SA-TU Logistics ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Vuosaaren sataman toiminnan alusta alkaen ja nyt allekirjoitettu aiesopimus on luontainen jatkumo yhteistyölle, joka vahvistaa entisestään Vuosaaren asemaa teollisuuden kuljetuksissa, sanoo Helsingin Sataman rahtiliikennejohtaja Jukka Kallio.

Alustavan suunnitelman mukaan reilun hehtaarin alueelle tulee kaksi erillistä terminaalia ja yhteensä noin 4 000 neliötä uutta tilaa. Toiseen terminaaliin suunnitellaan 70 tonnin siltanosturia. Alueella on myös Helsingin Sataman autovaaka.

– Pyrimme saamaan suunnitelman valmiiksi ensimmäisen, noin 2500 neliön hallin osalta syksyyn mennessä, kertoo SA-TU Logisticsin toimitusjohtaja Niko Plith.

– Tulemme keskittymään uudessa terminaalissamme ensisijaisesti erilaisten terästen sekä projektien ja muun vastaavan teollisen tavaran käsittelyyn ja lyhytaikaiseen välivarastointiin sekä vientikonttien lastaamiseen ja tuontikonttien purkuun, Niko Plith jatkaa.

Teksti: Vaula Aunola

Jaa artikkeli