Suomen Laivameklariliitto isännöi pohjoismaista NORDIC-kokousta

Pohjoismaiset meklariliitot Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta kokoontuvat vuosittain jossain pohjoismaassa. Tällä kertaa oli Suomen vuoro toimia isäntänä.

Mukana tapaamisessa olivat liittojen puheenjohtajat Tonny Dalhøj Paulsen(Tanska), Jan-Petter Slethaug(Norja), Johan Ehn(Ruotsi) ja Jouni Ahrela(Suomi) sekä toiminnanjohtajat Berit Blomqvist(Ruotsi), Hans Nicolai Edbo(Norja) ja Sari Turkkila(Suomi). Lisäksi tapaamiseen osallistuivat Norjan liiton lakimies Julie Saraja Suomen edustajina liiton kunniajäsen Gunnar Heinonen, liiton hallituksen jäsen Michael Enberg ja Mikael Ahlgren.

Tapaamisessa kuultiin kunkin maan liiton sisäinen toimintakatsaus sekä esittely merenkulun ja ulkomaankaupan ajankohtaisista teemoista pohjoismaissa ja EU:ssa.

– Kontaktit pohjoismaihin ajankohtaisissa merenkulkua koskettavissa asioissa ovat merkittäviä. Meillä on paljon yhteisiä teemoja, joista keskustella, totesi puheenjohtaja Jouni Ahrela.

– Saamme muilta liitoilta arvokasta taustatietoa trendeistä pohjoismaissa ja pystymme senkin kautta palvelemaan omia jäsenyrityksiämme paremmin. Pohjoismainen yhteistyö Itämeren alueella on tärkeää meille kaikille, kertoi toiminnanjohtaja Sari Turkkila.

Suomen Laivameklariliitto eli Shipbrokers Finland on toimialajärjestö, johon kuuluu 44 Suomessa toimivaa laivanselvitys-, rahtaus- ja linjaliikenneyritystä. Liiton tavoite on edistää jäsenyritysten ja Suomen ulkomaankaupan merikuljetusten toimintaedellytyksiä. Jäsenyritykset työllistävät noin 2000 henkilöä ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 450 milj. euroa.

Suomen Laivameklariliitto kuuluu kansainväliseen alan kattojärjestöön FONASBAan (The Federation of National Associations of Ship Brokers and Agents). Suomi on FONASBAn perustajajäsen ja Euroopan liittojen ECASBAn jäsen. Lisäksi liitto pitää yllä suhteita pohjoismaisiin sisarjärjestöihin NORDIC-kokouksissa.

 

Jaa artikkeli