16.02.2021

Suomen Purjelaivasäätiö kaipaa apuasi – jo yli 25 000 nuorta on päässyt kokemaan meriä lähellä ja kaukana

Korona-vuosi pysäytti kerralla Purjelaivasäätiön koko purjehdustoiminnan. Nyt säätiön mesenaatiksi voivat ryhtyä yhtä lailla yksityiset henkilöt kuin yritykset! Autetaan yhdessä ja hankitaan rahoitus välttämättömiin kevätkunnostuksiin, jotta taas tulevana kesänä päästään uuteen alkuun.

Kuunari Helena. Kuva: Suomen Purjelaivasäätiö

Meriliitto – Sjöfartsförbundet ry piti mahdollisuutta saada nuoriso purjehtimaan merelle tärkeänä osana nuorisokasvatusta jo 1960-luvulla ja ryhtyi yhdessä merialojen toimijoiden kanssa organisoimaan purjehduksia, joilla uskottiin myös olevan vaikutusta ohjaamaan nuorisoa kohti merellisiä ammatteja.

Toiminnan kehittyessä Meriliitto perusti 1980-luvulla erillisen Suomen Purjelaivasäätiön hoitamaan ammattimaisesti tätä toimintaa.

Kuunari Helena saatiin varustamoiden, meriteollisuuden ja rahoittajayritysten tukemana rakennetuksi vuonna 1992. Alus on nyt peruskorjattu ja laivastoa on kasvatettu Swan 65 Vahinella. Kolmenkymmenen vuoden aikana jo yli 25.000 nuorta on päässyt kokemaan meriä lähellä ja kaukana sekä kasvattamaan itseluottamusta ja ymmärtämään tiimityöskentelyn merkitystä.

SY Vahine. Kuva: Suomen Purjelaivasäätiö

Korona-vuosi kuitenkin pysäytti purjehdustoiminnan. Vahine saatiin julkisuuttakin saaneella operaatiolla kotiutettua Karibialta vapaaehtoisten miehittämällä yhdellä legillä kotiin Suomeen.

Mutta rahaa puuttuu alusten välttämättömiin kevätkunnostuksiin, jotta taas tulevana kesänä päästäisiin uuteen alkuun. Siksi Purjelaivasäätiö on pannut luvallisen hatun kiertämään oheisen linkin kautta.

Pienikin apusi on äärettömän tärkeä ajankohtana, jolloin nuorison toimettomuus muutenkin herättää huolia.

Oheisen linkin kautta voit tuoda oman panoksesi mukaan:

https://mesenaatti.me/1942/korona-aid-auta-suomen-purjelaivasaatio-koronan-yli/

Yrityksille on aivan omakin mahdollisuus saada pelastamisesta kunnialaatta aluksille:

https://mesenaatti.me/1942/reward/12166/view/

 

Teksti: Mikko Niini

Jaa artikkeli