05.08.2022

USS Kearsarge saapui satamavierailulle Helsinkiin

Vierailun jälkeen USS Kearsarge henkilöstöineen harjoittelee Pohjoisella Itämerellä ja Hangon seudulla Merivoimien kanssa.

USS Kearsarge harjoittelemassa Itämerellä yhdessä Merivoimien kanssa.

Yhdysvaltain laivaston maihinnousutukialus USS Kearsarge viipyy Helsingin Hernesaaren satamassa maanantaihin asti.

USS Kearsarge on Wasp-luokkaan kuuluva 257 metrinen maihinnousutukialus. Aluksella on kyydissään muun muassa useita helikoptereita ja pienempiä maihinnousualuksia. Miehistön lisäksi aluksella on noin 2000 merijalkaväen ja laivaston sotilasta.

Aluksella ei järjestetä yleisöesittelyjä. Laiturialueelle perustetaan vierailun ajaksi tilapäinen lentokieltoalue eli lennokkien ja dronejen lennättäminen alueella on kiellettyä.

Harjoittelua Pohjoisella Itämerellä ja Länsi-Uudenmaan rannikolla

USS Kearsarge jatkaa vierailun jälkeen henkilöstöineen harjoittelua Pohjoisella Itämerellä ja Hangon seudulla Merivoimien kanssa 8.-19.8. Harjoituksiin liittyvät lisäksi USS Arlington sekä USS Gunston Hall sekä Yhdysvaltain merijalkaväen osia (22. Marine Expeditionary Unit).

Merivoimien tiedotteen mukaan harjoitukset koostuvat useista osakokonaisuuksista Pohjoisella Itämerellä ja rannikolla Hankoniemen sekä Upinniemen alueilla. Harjoittelun tavoitteena on kehittää Suomen ja Yhdysvaltain merivoimien ja merijalkaväen yhteistoimintakykyä ja yhteensopivuutta sekä Suomen kykyä isäntämaatuen tarjoamiseen.

Merivoimista harjoituksiin osallistuu Merivoimien esikunnan, Uudenmaan prikaatin, Rannikkoprikaatin ja Rannikkolaivaston joukkoja ja aluksia.

Utin jääkärirykmentin NH90-helikopterit sekä yhdysvaltalaiset Chinook- ja Blackhawk-helikopterit tukevat Merivoimien joukkojen siirtoja harjoituksessa. Lisäksi joukkojen siirtoja tukevat AH-1Z Viper ja UH-1Y Venom – helikopterit Yhdysvaltojen USS Kearsarge-tukialukselta.

Ilmavoimista harjoitustoimintaan osallistuu F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä.

Merivoimat huomauttaa yhteisharjoituksen aiheuttavan lisääntynyttä pinta-alusten liikettä ja lentomelua Hankoniemen ja Upinniemen alueella kaikkina päivinä.

Vaula Aunola

Jaa artikkeli
navigate